Κοινωνία

09/09/2011 - 11:42

Οι νέες εγκαταστάσεις της "Κυψέλης": Σπίτι Ανθρωπιάς

Το άρθρο και το πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ"

Το μοναδικό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ η «Κυψέλη», ενισχύει την απασχολησιμότητα 23 ωφελουμένων ατόμων.

Τις νέες εγκαταστάσεις του σπιτιού των παιδιών της «Κυψέλης», παρουσίασαν οι υπεύθυνοι με την ολοκλήρωση των εργασιών. Η κοινωνική λειτουργός Ευτυχία Λούκου και η Άσπα Γραμμού, μίλησαν για την προσπάθεια κατασκευής των νέων κτηρίων, που θα στεγάζουν πλέον τα παιδιά αυτά. Ο αγώνας δρόμου των υπευθύνων για να επιτευχθεί η αποπεράτωση του έργου μέσω ΕΣΠΑ, ήταν μακρύς. Προς καλή τους τύχη, όμως, εντός του περασμένου Ιούνη, βγήκε το πρόγραμμα «Υλοποίηση δράσης και ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας, για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων».

Σπίτι ανθρωπιάς Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτούσε τις δράσεις που θα μπορούσαν να μετατρέψουν το σπίτι της Κυψέλης, σε Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ. Σ ένα πραγματικό μαραθώνιο «βγήκε» στις 27 Ιουλίου, η άδεια λειτουργίας της μονάδας, ως τις 29 του ίδιου μήνα που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία, κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά, στις 30 Αυγούστου ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες και στις 5 Σεπτεμβρίου οι οριστικοί πίνακες. Η «Κυψέλη» ήταν το μοναδικό Κέντρο από το Β. Αιγαίο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Οι υπεύθυνες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν και συμπαρίστανται σ αυτή την προσπάθεια ανθρωπιάς. Στους συμμετέχοντες στον τηλεμαραθώνιο, σ εκείνους που ενισχύουν καθημερινά με τις προσφορές τους το Σύλλογο, αλλά κυρίως στην οικογένεια Χωριατέλλη που δώρισε την οικοπεδική έκταση, για την ανέγερση του νέου Κέντρου. Προς ενημέρωση του κοινού και των ενδιαφερομένων, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου είναι ο κ. Λαμπούσης. Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ η «Κυψέλη» επιλέχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ως φορέας για τη συμμετοχή στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης ενέργειας στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων. Στόχος των πράξεων είναι: - Η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων στην εργασία. - Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης. - Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που χρήζουν υποστηρικτών υπηρεσιών. Τα άτομα με αναπηρία, περίπου 23, θα φιλοξενούνται καθημερνά στο Κέντρο από τις 8:00 π.μ. 3:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι έμμεσα ωφελούμενοι (οικογένειες) θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά: - Θεωρημένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του παιδιού και του μέλους της οικογένειας. - Εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους του 2010 και του παιδιού και της οικογένειας. Σε περίπτωση που δεν υποβάλλει δήλωση, σχετική υπεύθυνη δήλωση από την Εφορία. - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. - Βεβαίωση από εργοδότη. Αν είναι αυτοαπασχολούμενοι, την έναρξη επιτηδεύματος ή αν ασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, βεβαίωση από τον ΟΓΑ για τις καταβληθείσες εισφορές. Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 18 τρεχ. μαζί με αίτηση και υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώνονται στο χώρο του Κέντρου. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την υπεύθυνη του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας και Κοινωνική Λειτουργό Ευτυχία Λούκου, στα τηλ. 22510-20022 και 6946222427.

Μοιράσου το άρθρο!