Κοινωνία

06/06/2016 - 07:11

Οι ροταριανοί κοντά στους πρόσφυγες - μετανάστες της Λέσβου

Φίλοι και φίλες ροταριανοί,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη συνέχεια των δραστηριοτήτων μας που σχετίζονται με το μεγάλο πρόβλημα των άμεσων αναγκών των προσφύγων – μεταναστών.

Ο Όμιλός μας σε συνέχεια των προσπαθειών μας, σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Woodhall Spa, Lincolnshire της Αγγλίας, με τον οποίο συνδεόμαστε, πέραν των φιλικών σχέσεων των μελών, με σειρά δραστηριοτήτων, ευαισθητοποιηθήκαμε και αναλάβαμε δράσεις υποστήριξης των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων μεταναστών.

Οι ροταριανοί της περιφερείας 1270 Π. Δ. Ρ. Κεντρικής Αγγλίας, ανταποκρίθηκαν και έστειλαν στον Όμιλό μας χρήματα για την από κοινού φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και για όσους άλλους πρόσφυγες και αναξιοπαθούντες έχουν άμεση ανάγκη. Ο Όμιλός μας, συνεχίζοντας την ανθρωπιστική του προσπάθεια, έκανε τις παρακάτω ενέργειες: Προμηθευτήκαμε 30 δέματα που περιείχαν τσουρέκια και σοκολάτες(καριόκες) ένα για κάθε ασυνόδευτο παιδί. Αγοράσαμε παιχνίδια, μπάλες και καινούρια παπούτσια. Αγοράσαμε επίσης πολλά φάρμακα (αντιβιοτικά, παυσίπονα, αντιπυρετικά και αντιγριπικά).

Μεγάλη αντιπροσωπεία του ομίλου μας με επικεφαλής τον τ. Δ/τη της 2484 Π.Δ.Ρ. Νίκο Κουζινόγλου, τον Βοηθό Δ/τη Σπύρο Καρδακάρη, τον εψηφισμένο Πρόεδρο Λευτέρη Χαβραλή, τον Ειδικό Γραμματέα Ευστράτιο Κοκώνη, τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Γογγολίδου, και Ιωάννα Ζούρου και οι σύζυγοι ροταριανών, Μαρία Χαβραλή και Ειρήνη Καρδακάρη, μετέφεραν τα παραπάνω είδη πρώτης ανάγκης και μικρά ατομικά δώρα, για διανομή στα παιδιά, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο προάστιο Μόρια της Μυτιλήνης. Εκεί με τη βοήθεια των «Γιατρών του Κόσμου» διανείμαμε τα δώρα στα παιδιά. Στους Γιατρούς του Κόσμου παραδώσαμε τα φάρμακα και τα παπούτσια. Το μόνο ανερμήνευτο εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση λήψης φωτογραφιών. Με ικανοποίηση για την προσφορά αυτών των ελάχιστων αλλά όχι ευκαταφρόνητων, και ραντεβού για άλλες τέτοιες προσφορές κι ακόμη περισσότερες, αφήσαμε το Κέντρο Υποδοχής. ρ. Σπύρος Καρδακάρης ADG

Μοιράσου το άρθρο!