Κοινωνία

20/01/2014 - 17:47

«Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων» στο Πλωμάρι

style="text-align: justify;"> 
Οι επιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας είναι καθοριστικές για την μετέπειτα εξέλιξη του ατόμου τόσο στην εμφάνιση όσο και στη συντήρηση συμπεριφορών εξάρτησης καθώς και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών.
     Η οικογένεια αποτελεί σημαντική, μεταξύ άλλων παράμετρο για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης, τα οποία αποβλέπουν στην αποτροπή της χρήσης, στην ενδυνάμωση των στοιχείων της προσωπικότητας του ατόμου και τη βελτίωση του ευρύτερου οικογενειακού – κοινωνικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει και εξελίσσεται. 
     Στα πλαίσια υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων, το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των Εξαρτήσεων ΠΝΟΗ, πρόκειται να πραγματοποιήσει «Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων» στο Πλωμάρι, κατόπιν αιτήματος και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ». 
     Ο γενικός στόχος της παρέμβασης μας είναι η στήριξη των γονέων στην προσπάθεια τους να αποδεχτούν και να εφαρμόσουν τον γονεϊκό τους ρόλο ενώ παράλληλα να αποκτήσουν μια βαθιά συναισθηματική και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά τους, που να εμπεριέχει την φροντίδα, την αγάπη, την σωματική εγγύτητα, την ενσυναίσθηση και την επικοινωνία. 
 
Ενδεικτικά θέματα :
Ο ρόλος του γονέα στο μεγάλωμα των παιδιών
Χαρακτηριστικά και ανάγκες παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Η ανάπτυξη αποτελεσματικής επικοινωνίας και συνεργασίας με τα παιδιά
Σκοποί της αρνητικής συμπεριφοράς του παιδιού
Η εξαρτητική σχέση μητέρας και παιδιού
Ο ρόλος του πατέρα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών
Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
Σχέσεις ζευγαριών 
Εξαρτήσεις
 
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 17:00 – 19:00  στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου
και θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες συναντήσεις. Πρώτη συνάντηση Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014
 
 
Υπεύθυνη Σεμιναρίου
Σαμοθρακή Δέσποινα,  Κοινωνική Λειτουργός
 

Μοιράσου το άρθρο!