Κοινωνία

15/01/2014 - 14:41

Ομάδες Γονέων και Εφήβων από το Δήμο Λέσβου

Α

πό τον  Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» ανακοινώνεται ότι:

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Πρωτογενούς Πρόληψης που αφορούν στην κοινότητα, θα πραγματοποιηθούν και φέτος, Ομάδες Γονέων καθώς και Ομάδες Εφήβων, από τον Οργανισμό μας, με στόχο έναν πιο λειτουργικό τρόπο «σχετίζεσθαι».

 Σκοπός των ομάδων γονέων είναι η εκπαίδευση και η ενίσχυση των γονέων στο σύγχρονο ρόλο τους, ως εκπαιδευτών ζωής των παιδιών τους.

Σκοπός του προγράμματος που αφορά τους εφήβους,  είναι να ευαισθητοποιηθούν σ' ένα λειτουργικό τρόπο λήψης αποφάσεων για θέματα που τους απασχολούν, αξιοποιώντας το προσωπικό και οικογενειακό δυναμικό τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, τόσο οι ίδιοι, όσο και τα έφηβα παιδιά τους στις αντίστοιχες ομάδες, παρακαλούνται να το δηλώσουν στα τηλέφωνα  22510-45333 & 22510-45202, εσωτ. 3 .

Η Πρόεδρος του Οργανισμού κα Αναστασία Αντωνέλη, δήλωσε σχετικά:

«Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, όπως η σημερινή, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο πολύτιμη είναι η λειτουργία των ομάδων αυτών. Σήμερα που τόσο οι γονείς όσο και οι έφηβοι ψάχνουν απεγνωσμένα στήριγμα να κρατηθούν στη βάρκα της ζωής που μπάζει από παντού κατάθλιψη και απόγνωση, εμείς, προσπαθούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο ελπίδας και υγείας, παρέχοντας την δυνατότητα αυτή, τόσο με την λειτουργία των ομάδων από κατάλληλους κοινωνικούς επιστήμονες, όσο και με την στελέχωση του Κοινωνικού μας ιατρείου με ψυχολόγο. Στόχος μας είναι να οπλίσουμε τους συνδημότες μας με γνώσεις και τεχνικές διαχείρισης των συναισθημάτων που γεννά  η κρίση, ούτως ώστε, όχι μόνο να αναπτύξουν αμυντικούς μηχανισμούς, αλλά  και αν ακόμα τους γονατίσει, να μπορούν να ξανασηκωθούν».

Μοιράσου το άρθρο!