Κοινωνία

04/10/2018 - 05:59

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων – Δράση Δήμου Λέσβου (φωτο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διοργάνωσε και εφέτος σε συνεργασία με το προσωπικό των ΚΑΠΗ, εκδρομή στην Αγιάσο και στα Βατερά. Στα Βατερά διοργανώθηκε η γιορτή με παράθεση γεύματος συνοδεία ορχήστρας.


Χθες Τρίτη, 270 μέλη των ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, συμμετείχαν σε μια εκδήλωση που ξεχείλισε από κέφι, χορό και διασκέδαση.


«Εκ μέρους του Δήμου Λέσβου, ως Οργανισμός προσπαθούμε με τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι και των ΚΑΠΗ μας, να στηρίξουμε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, όσο περισσότερο μπορούμε τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας στον τόπο μας,.
Η συμμετοχή μας στο εορτασμό της ημέρας των ηλικιωμένων,  είναι η συμβολική αναγνώριση της διαχρονικής και πολλαπλής συνεισφοράς των ατόμων της τρίτης ηλικίας,  στην κοινωνία μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι, ειδικά σήμερα που βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης,  οι ηλικιωμένοι γονείς γίνονται μοναδικό στήριγμα των ανέργων παιδιών τους και σε πολλές περιπτώσεις και των οικογενειών τους, που  επιστρέφουν στην "πατρική" εστία  για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην φροντίδα της νέας τους  οικογένειας. Κι όπως πάντα, οι ηλικιωμένοι γονείς  είναι αυτοί που  ανοίγουν την αγκαλιά τους και προσπαθούν να συμπαρασταθούν με όποιους τρόπους μπορούν (οικονομικά, φροντίδα, φύλαξη στα εγγόνια, …).
Στη μελαγχολική πραγματικότητα, με τις μειώσεις συντάξεων και τον αγώνα της επιβίωσης που επέβαλαν και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε μια νότα χαράς. Έτσι χθες η χαρά, η αγάπη, η ζωντάνια και το κέφι τους, μας απέδειξαν για άλλη μια φορά πως οι άνθρωποι μας, της τρίτης ηλικίας, αποτελούν πολύτιμο σημείο αναφοράς για όλους μας. Τους ευχαριστούμε που μας θυμίζουν πως η ζωή - έστω και δύσκολή - έχει ομορφιά! Ας τους φροντίσουμε όλοι μαζί λοιπόν, παιδιά- φορείς- πολιτεία. Το έχουν και το έχουμε ανάγκη»,
δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη.
 

Μοιράσου το άρθρο!