Κοινωνία

16/03/2020 - 09:55

Πάγωσε η αγορά της Μυτιλήνης... Παραμένει ένα το επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λέσβο

"Μένουμε σπίτι"

Ελάχιστος είναι ο κόσμος που κυκλοφορεί στην αγορά της Μυτιλήνης σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου.  Σ’ αυτό βέβαια έχει συμβάλει και η πτώση της θερμοκρασίας αλλά βασική αιτία είναι ότι η καμπάνια για τον κορονοϊό  «μένουμε σπίτι» που  δείχνει να έχει αποτέλεσμα.


Στα καταστήματα τραπεζών υπάρχει πλέον μόνο μια είσοδος και γίνεται έλεγχος στον αριθμό των πελατών που θα εισέλθουν στο υποκατάστημα. Δεν επιτρέπεται να εισέλθουν πάνω από 5 άτομα για συναλλαγές στο ταμείο. Έτσι σε μερικά καταστήματα  έχουν παρατηρηθεί μικρές ουρές έξω από την τράπεζα. (βλέπε φώτο άρθρου ουρά έξω από την EuroBank)


Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ότι με εξαίρεση τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα καφέ(delivery ή  take away) μέσα στα εμπορικά καταστήματα δεν υπάρχουν πελάτες. Η αγορά της Μυτιλήνης έχει παγώσει... Η κατανάλωση αφορά πλέον αποκλειστικά και μόνο τα τρόφιμα.

Αυτό δημιουργεί προβληματισμό στον εμπορικό κόσμο της Μυτιλήνης που πλέον εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποφασίσει μείωση του ωραρίου καταστημάτων. Πιθανότερο είναι το σενάριο λειτουργίας από το 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι . Βέβαια όλα αυτά είναι ρευστά καθώς δεν γνωρίζει κανείς τι νέα μέτρα θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση.


Ειδικά μέτρα εφαρμόζουν και τα φαρμακεία της Μυτιλήνης (όπως έχουμε αναφέρει)  χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Και στα σούπερ μάρκετ – στα περισσότερα – ξεκίνησε η προσπάθεια αποφυγής συνωστισμού καθώς υπάρχει έλεγχος στη ροή εισόδου ( σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου πρέπει να αντιστοιχεί ένας πελάτες ανά 10 τ.μ. του καταστήματος) 


Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων παραμένει το γνωστό 1 επιβεβαιωμένο κρούσμα από το Πλωμάρι. Η γυναίκα είναι  σε σταθερή κατάσταση και εκτιμούν ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο  Μυτιλήνης.


Οι φήμες για θετικά κρούσματα στη Μόρια ή σε διάφορα χωριά της Λέσβου μέχρι την επίσημη χθεσινοβραδινή ενημέρωση ήταν απλά φήμες…


Στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έχει στηθεί οικίσκος όπου αξιολογούνται αρχικά τα ύποπτα κρούσματα και ανάλογα με την περίπτωση εφαρμόζονται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μοιράσου το άρθρο!