Κοινωνία

28/09/2011 - 23:55

Παράδοση 16.000 υπογραφών για τα βαρελό-σκυλα της Λέσβου

Δημοσίευση: 28/9/2011

Η ομάδα του GAWF μαζί με τη Christel de Haas, εκπρόσωπο του Ολλανδικού Φιλοζωικού Οργανισμού Atlas Animal Project, θα παραδώσουν σήμερα  Τετάρτη28/9/2011  στο γραφείο του Υφυπουργού του ΥΠΑΑΤ, κου Δριβελέγκα, 16.000 υπογραφές κατά των βαρελόσκυλων της Λέσβου αλλά και απανταχού της Ελλάδας. H Christel de Haas, πέρασε δυο εβδομάδες το καλοκαίρι του 2011 στη Λέσβο, όπου αντίκρισε με τρόμο το θέαμα των βαρελόσκυλων και αποφάσισε ότι πρέπει να δράσουν και οι τουρίστες για να βοηθηθούν τα ζώα. Με το που επέστρεψε στη χώρα της άρχισε αμέσως τη συλλογή υπογραφών που έφτασε τον αριθμό 16.000 σε χρόνο ρεκόρ.

Τα βαρελόσκυλα, είναι σκυλιά τα οποία δένονται συνήθως σε απόκρημνες περιοχές, χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους για να εμποδίζουν το πέρασμα των αιγοπροβάτων και είναι αλυσοδεμένα σε βαρέλια. Η ζωή αυτών των σκύλων είναι μια ατελείωτη μοναξιά, εκτεθειμένα για το σύντομο χρονικό διάστημα που θα ζήσουν στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Η συνηθισμένη τροφή τους είναι ξερό ψωμί, κόκκαλα και ωμά εντόσθια ενώ νερό πίνουν όποτε το θυμηθεί ο «ιδιοκτήτης».

Το GAWF και το Atlas Animal Project ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα ενόψει του νέου προσχεδίου νόμου για την προστασία των ζώων, να σταματήσει άμεσα αυτή η βαναυσότητα απέναντι στα σκυλιά και να γίνει ιδιαίτερα αυστηρή η τιμωρία όσων χρησιμοποιούν τα σκυλιά κατά αυτόν τον τρόπο.

----------------------------

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βαρελόσκυλα στη Λέσβο εδώ: (αγγλικά)

http://www.examiner.com/adam-lambert-in-national/help-release-the-barrel-dogs-of-greece

Για την εκστρατεία του GAWF για τα βαρελόσκυλα της Ικαρίας εδώ:

http://www.gawf.org.uk/index.php?page=greek-the–barrel–dogs-of-Ikaria

Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων

Μοιράσου το άρθρο!