Κοινωνία

09/04/2015 - 14:54

Το Πάσχα της αλληλεγγύης στη Λέσβο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου,  πραγματοποίησαν  μια σειρά δράσεων με αφορμή την γιορτή του Πάσχα, που στόχο είχαν την ενίσχυση και την συμβολική συμπαράσταση του Δήμου σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Πιο συγκεκριμένα: 
Παραδόθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δωροεπιταγές και πακέτα σε 150 οικογένειες απόρων Δημοτών, δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 
Παραδόθηκαν πακέτα με τρόφιμα και γάλατα βρεφικά, για όλους τους Ρομά που διαβιούν στον Καταυλισμό της Παγανής.
Παραδόθηκαν  λάδι και  αυγά για το Γηροκομείο Πλωμαρίου.
Παραδόθηκαν 15 τσουβάλια με καπάκια σε συγγενείς του  Μαγδαληνού Ζαργκλή.
Επίσης η κ. Αντωνέλλη Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία «ΚΥΨΕΛΗ», προσφέροντας κόκκινα αυγά, λαζαράκια και γλυκά στα ωφελούμενα μέλη της. Σε συζήτηση με τις υπεύθυνες της κέντρου, τόνισε ότι ο Δήμος προσφέρεται όπου χρειάζεται να βοηθήσει στις δράσεις της ΚΥΨΕΛΗΣ και να συστρατευτεί στην προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, προκειμένου οι δημότες  με αναπηρίες να  ζουν σε περιβάλλον τουλάχιστον φιλικό ως προς τις υποδομές, που να παρέχει ευκαιρίες και για τις ιδιαίτερες ομάδες του πληθυσμού. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις διαπιστώνοντας ότι έχει δημιουργηθεί μια δομή κόσμημα και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους, οι οποίοι και της ζήτησαν να μεριμνήσει για την καλύτερη προσβασιμότητα τους στην πόλη.
Για τις Πασχαλινές δράσεις εκ μέρους του Δήμου η κα Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά: «Όπως όλο το χρόνο έτσι και στις γιορτές, προσπαθούμε με τα μέσα και τις δυνάμεις που έχουμε να προσφέρουμε βοήθεια και συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Δήμου μας. Οι Πασχαλινές δράσεις μας για φέτος έχουν και συμβολικό χαρακτήρα, προκειμένου  να τονίσουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δήμου μας για αυτές τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ούτως ώστε μαζί με την Πολιτεία, η οποία ευτυχώς έχει αρχίσει να νοιάζεται επιτέλους, να βάλουμε τέλος στον ατέλειωτο Γολγοθά όλων αυτών των συνανθρώπων μας. 
Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και ας μην ξεχνάμε ότι το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου,  είναι  μήνυμα Νίκης, Χαράς, Ελπίδας, και Αισιοδοξίας.» 

Μοιράσου το άρθρο!