Κοινωνία

03/04/2015 - 12:17

Περιφερειακό Συμβούλιο ικανό μόνο για ψηφίσματα...!

Π

ΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ  ;;;
Το πρώην ΤΣΑΥ και νυν Ε.Τ.Α.Α. από το 1992 έως σήμερα έχει δαπανήσει  112.000.000 Δρχ. και πάνω από 330.000 € για σειρά μελετών και ανασκαφές, συν 108.000 € (που πρωτόδικα έχει επιδικασθεί από το Πολυμελές πρωτοδικείο Μυτιλήνης ,  ως  αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης στο Δήμο Λέσβου- Θα εκδικασθεί σε Β΄  βαθμό τον Σεπτέμβριο 2015), συν δικαστικά έξοδα κλπ , κλπ ….και δεν έχει δαπανήσει ούτε μία δρχ. ούτε ένα € για τη συντήρηση του χαρακτηρισμένου  αρχιτεκτονικού  μνημείου όλα αυτά τα χρόνια.  

Κίνηση Πολιτών  Λέσβου
Για τα «Ιαματικά Λουτρά» και το «ΣΑΡΛΙΤΖΑ»

Δυσαρέσκεια από τον κόσμο,   δεν έφυγε ικανοποιημένος .
Σε τυπική υιοθέτηση  του ψηφίσματος διαμαρτυρίας της Κίνησης Πολιτών Λέσβου για την εγκατάλειψη των Ιαματικών Λουτρών Θερμής και το ΣΑΡΛΙΤΖΑ  περιορίσθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Ένα ψήφισμα με 853 χειρόγραφες και 280 διαδικτυακές υπογραφές,  που παρέδωσαν δεκάδες διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της κατ’ όνομα πλέον Λουτρόπολης Θερμής και πολιτών της Λέσβου, οι οποίοι κατέκλεισαν την αίθουσα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Έκδηλη η δυσαρέσκεια του κόσμου από τη μη ανάληψη  πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.
 Απαιτείται διαπαραταξιακή  συναίνεση και συνεργασία για να αντιμετωπισθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα για το νησί.
Το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ως τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης για μια επί της ουσίας συζήτηση.
Το ερώτημα είναι,  θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την καταστροφική πολιτική που οδήγησε στην κατάρρευση ενός ιστορικού πολιτισμικού μνημείου  και στο κλείσιμο των ιαματικών λουτρών της Λουτρόπολης Θερμής ή θα κάνουμε τη ρήξη με το παρελθόν και με ουσιαστικά βήματα θα περάσουμε από τη  φθορά στην ανάπτυξη;
 

Μοιράσου το άρθρο!