Κοινωνία

21/11/2023 - 17:37

Πεθαίνοντας εν πλω στο ταξίδι προς Χίο Μυτιλήνη . Το Εργατικό Κέντρο για τον θάνατο της γυναίκας

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όχι άλλες χαμένες ζωές-πάρτε μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού ΤΩΡΑ

 

Με λύπη και οργή διαβάσαμε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, για τον θάνατο μιας γυναίκας, που έχασε τις αισθήσεις στο πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς και δεν υπήρχε γιατρός να της παρέχει τις πρώτες βοήθειες. 

Χάθηκε έτσι, πολύτιμος χρόνος, περιμένοντας να φτάσει το πλοίο στον Πειραιά για να διακομισθεί σε Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Αν κάποιος ταξιδιώτης, πάθει το παραμικρό, στα πολύωρα ταξίδια, ή θα πρέπει να περιμένει να φτάσει το πλοίο στον Πειραιά ή θα πεθάνει σαν το σκυλί στο αμπέλι.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, με τον πιο τραγικό τρόπο, για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα και στα πλοία.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες, και υπόλογοι είναι τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι ναυτιλιακές εταιρείες, που αφήνουν τους χιλιάδες ταξιδιώτες, χωρίς γιατρό.

Είναι απαράδεκτο, να μην υπάρχει γιατρός σε κανένα πλοίο, σε καμία γραμμή σε όλη την επικράτεια, με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να παρέχουν μόνο ένα υποτυπώδες ιατρείο.

Τώρα, να στελεχωθούν όλα τα πλοία με γιατρούς, με ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών.

Δεν θα επιτρέψουμε, να χαθούν άλλες ζωές.

Αυτό το σύνθημα, ακούστηκε στο Υπουργείο Υγείας κατά την διάρκεια της μεγάλης Παναιγιακής συγκέντρωσης, την Δευτέρα 6 Νοέμβρη.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, συμμετέχουμε μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, στις 29 και 30 Νοέμβρη, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Μοιράσου το άρθρο!