Κοινωνία

09/03/2012 - 14:48

Πλακώθηκαν στο ξύλο οι Αντιδήμαρχοι στη Λέσβο - Το βαρέλι εδώ δεν έχει πάτο ...!!!!

Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Επίθεση Σταύρου Πολίτη κατά Ηλία Κουνιαρέλλη, ενώπιον Γιώργου Φλώρου, για ένα έργο καθαρισμού λιμανιού που… τελικά δεν έγινε

Σοβαρό πρόβλημα στην ενότητα της δημοτικής πλειοψηφίας προκαλεί η αντιπαράθεση μεταξύ δύο αντιδημάρχων, που από λεκτική το βράδυ της Τετάρτης, μετεξελίχθηκε σε χειροδικία λίγες ώρες μετά. Έκπληκτος ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Φλώρος είδε την από κοινού κινητοποίηση του μηχανισμού Περιφέρειας - Δήμου για να καθαριστεί απ’ τα φύκια το λιμανάκι στον Τρύγονα, να καταλήγει άδοξα. Κι αυτό, μετά την επίθεση κατά του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ηλία Κουνιαρέλλη, απ’ τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου - Θερμής, Σταύρο Πολίτη. Όλα αυτά, λίγο μετά τις 9 χθες το πρωί, στο δρόμο από Μυτιλήνη για Πλωμάρι, εκεί που ξεκινούν οι στροφές της Γέρας.

Οι 10 όλοι κι όλοι ψαράδες του Τρύγονα, μετά τις κακοκαιρίες του προηγούμενου διαστήματος, επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Φλώρο ζητώντας του να βοηθήσει η Περιφέρεια στην απομάκρυνση των φυκιών που έκλεισαν το λιμανάκι της περιοχής τους. Μάλιστα, αναγκάστηκαν να βγάλουν και τις βάρκες τους απ’ το νερό, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δουλειά τους όσο καιρό δε θα μπορούν να ψαρέψουν. «Επειδή η Περιφέρεια δεν έχει στον εξοπλισμό της περιστρεφόμενη τσάπα, ήρθα σε επαφή με τον Ηλία Κουνιαρέλλη και του ζήτησα να διαθέσει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Με ενημέρωσε ότι είχε πρόβλημα και έτσι υπήρξε μια συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο, ώστε με το ρυμουλκό της Περιφέρειας να μεταφερθεί η τσάπα, να επιδιορθωθεί και να μετακινηθεί μέχρι τον Τρύγονα», ανέφερε ο κ. Φλώρος εξηγώντας πώς μετά από μερικές μέρες συνεννοήσεων χθες είχε προγραμματιστεί να γίνει ο καθαρισμός του λιμανιού. Ο κ. Φλώρος ενημέρωσε προφορικώς τις λιμενικές αρχές και έδωσε ραντεβού με τον κ. Κουνιαρέλλη, ώστε με ένα αυτοκίνητο και οι δύο μαζί να πάνε στον Τρύγονα νωρίς το πρωί. Όμως ο αντιπεριφερειάρχης το βράδυ της Τετάρτης, κι ενώ δούλευε στο γραφείο του, είδε τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Σταύρο Πολίτη, και έκρινε σκόπιμο να τον ενημερώσει για την επέμβαση στην περιοχή ευθύνης του. Από εκεί και πέρα, υπήρξε - όπως είδαν όσοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - μια κόντρα σε εξέλιξη για αρκετή ώρα μεταξύ των Κουνιαρέλλη και Πολίτη. «Τραμπούκικη συμπεριφορά» Την ώρα που με οδηγό τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας το αγροτικό του Δήμου όδευε προς Τρύγονα, με συνεπιβάτη τον κ. Φλώρο, κατέβαινε στη Μυτιλήνη απ’ το Πλωμάρι ο κ. Πολίτης. Ο κ. Κουνιαρέλλης, σύμφωνα με την περιγραφή που μας έκανε ο κ. Φλώρος - οι δύο αντιδήμαρχοι δεν απαντούσαν στις κλήσεις μας -, σταμάτησε να τηλεφωνήσει και να προσκαλέσει το συνάδελφό του στον Τρύγονα. Πριν προλάβει, όμως, να καλέσει, έκανε αναστροφή ο κ. Πολίτης, βγήκε απ’ το αυτοκίνητό του και επιτέθηκε μέσα απ’ το ανοιχτό παράθυρο στον κ. Κουνιαρέλλη, γρονθοκοπώντας τον και φωνάζοντας αντί για καλημέρα, «πού πήγες, ρε, να κάνεις πολιτική και να μαζέψεις ψήφους;». «Φοβήθηκα για ατύχημα, γιατί ο κ. Κουνιαρέλλης έπεφτε πάνω μου και δεν μπορούσα ούτε το χειρόφρενο να τραβήξω επειδή κύλαγε το αυτοκίνητο», είπε ο κ. Φλώρος, που δήλωσε ότι «πράγματι έμεινε έκπληκτος απ’ την τραμπούκικη συμπεριφορά που αντίκρισα». Εξ αιτίας του επεισοδίου, το έργο δεν έγινε και οι ψαράδες χθες επισκέφτηκαν εκ νέου τον κ. Φλώρο, ζητώντας του το συντομότερο δυνατόν να καθαριστεί το λιμανάκι, κάτι που τους υποσχέθηκε πως θα πράξει.

--------------------

Σημείωση Lesvosnews:

Άραγε ο Δημήτρης Βουνάτσος , ο Δήμαρχος μας , θα έχει το κότσια να στείλει το Σ. Πολίτη σπίτι του ;

Δυστυχώς το βαρέλι της Δημοτικής αρχής του Δημήτρη Βουνάτσου δεν έχει πάτο....

Μοιράσου το άρθρο!