Κοινωνία

27/04/2020 - 10:58

Ποια αποσυμφόρηση; Έστειλαν στη Μόρια κι άλλους μετανάστες... από τη Δυτική Λέσβο

Στην Μόρια μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί οι μετανάστες πού είχαν βγει και διέμεναν προσωρινά στις περιοχές Πέτρα, Κλειου και Μανταμάδο του δήμου δυτικής Λέσβου από την 1 Απριλίο έως σήμερα.

Μετά την αδυναμία εξεύρεσης χώρου από τον δήμο Δυτικής Λέσβου αλλά και την αδυναμία εξεύρεσης λύσης από πλευράς του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου, η αστυνομία αναγκάστηκε να μεταφέρει στην Μόρια τούς μετανάστες πού ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες στην ύπαιθρο μετά από πιέσεις οργανώσεων....

Οι μετανάστες που είχαν βγει στις ακτές της δυτικής Λέσβου ήταν υπό καθεστώς προσωρινής καραντίνας και τώρα θα συνεχίσουν τον περιορισμό τους στην ζούγκλα της Μόριας.

Πάντως το ζητούμενο για το νησί τής Λέσβου δεν είναι να μεταφέρονται οι μετανάστες από τον ένα δήμο στον άλλον αλλά η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού.

Να σημειωθεί ότι η Μόρια απαριθμεί πάνω από 18.500 μεταναστες ενώ η περιβόητη μεταφορά κυρίως ευάλωτων ομάδων προς την ενδοχώρα δεν έγινε ποτέ.

Στην Μόρια μεταφέρθηκαν και οι μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί σε προσωρινή δομή στον Καρα Τεπέ.

Το σχόλιο του δημάρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρου:


"Απομακρύνθηκαν σήμερα, στις 5.30 το πρωί, όλοι όσοι, εδώ και ένα και ένα μήνα, διέμεναν σε τρία σημεία-Πέτρα, Κλειού και Μανταμάδο - του Δήμου. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Υ. Γ. Η απομάκρυνση δεν έγινε  "κατόπιν ενεργειών μας". Απλά, έφυγαν. "

 

Lesvospost.com

Μοιράσου το άρθρο!