Κοινωνία

29/10/2015 - 11:58

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία του πρώτο TEDxLesvos

Το Σάββατο στις 24 Οκτωβρίου στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το πρώτο TΕDxLesvos με θέμα το άπειρο.

 

Ένα ξεχωριστό event που απέδειξε ακριβώς αυτό. Δεν υπάρχουν όρια στην επιστήμη, ούτε στην παιδεία ούτε στη δημιουργικότητα, ούτε στα όνειρα. Με ομιλητές που μιλήσανε για τη σωματική έκφραση, ομιλήτρια η Suzana Noemi Abigador, τη διεθνή πολιτική και τη κρίση, ομιλητής ο Στράτος Καμενής, το τι θα πει να βοηθάμε πραγματικά τον συνάνθρωπο, ομιλητής ο Νικήτας Κανάκης, την νανοϊατρική, ομιλητής ο Γιώργος Κορδάς την ανώτερη και καλύτερη εκπαίδευση, ομιλητής ο Γιώργος Κοντέλης, το Διεθνές Δίκαιο, ομιλήτρια η Μαντώ Ραχοβίτσα, τον ΟΗΕ, ομιλήτρια η Jane Waite, το ραδιόφωνο, ομιλητής ο Χρήστος Βαλασέλλης, μιλήσαμε για εθελοντισμό, ομιλητής Γιώργος Τυρίκος και τα παραμύθια, ομιλήτρια η Λίλη Λαμπρέλλη.

 

Ενδιάμεσα από τις ομιλίες performers, η ομάδα της Μαρίνα Ιωαννάτου και της Βάσιας Ζορμπαλή, η Εύα Τσούρου, οι Vortex of Sound και ο Λευτέρης Χαρέλλης γεμίσανε όλοι με τον τρόπο τους την σκηνή του δημοτικού θεάτρου ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και τις ιστορίες τους, δώσανε έναυσμα για να καταλάβουν όλοι οι θεατές πως αν προσπαθήσουν μπορούν να κάνουν ακόμη και το αδύνατο να συμβεί. 

 

Το πρώτο TEDxLesvos μπορεί να τέλειωσε αλλά ήταν μόνο η αρχή για το νησί της Λέσβου. Οι εθελοντές που βάλανε όλη τους τη ψυχή για να βγει αυτό το αποτέλεσμα παρέδωσαν στο κοινό ένα αποτέλεσμα επαγγελματικό για μία ημέρα που μπορεί να άλλαξε έστω και λίγο τον κόσμο μας.

 

Τα βίντεο από τις ομιλίες και τα performances του TEDxLesvos θα δημοσιευθούν σταδιακά το προσεχές διάστημα.

Μοιράσου το άρθρο!