Κοινωνία

11/07/2011 - 20:48

Πρόγραμμα της ΕΛΑΣ «@σφαλώς πλοηγηθείτε»

Προτροπή στους νέους να αντιδρούν δυναμικά για να αποφεύγουν επικίνδυνες καταστάσεις και από επίδοξους εγκληματίες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο έκαναν οι υπεύθυνοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον Ιούλιο σε Κω, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα και Κεφαλονιά, παρουσίασαν σήμερα οι υπεύθυνοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πλέον στην Ελλάδα το 93% των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, ενώ τρία εκατομμύρια Ελληνες είναι "συνδεδεμένοι" με διάφορους τρόπους πάνω από 2,5 ώρες καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω υπηρεσίας.

Η παρουσία των απατεώνων, τόνισαν οι υπεύθυνοι, είναι παραπάνω από εκτεταμένη σε διάφορους τομείς, από την οικονομική απάτη ως την παιδεραστία.

Διάφορες εγκληματικές ομάδες, είπαν, ή άτομα μέσω του διαδικτύου, προσπαθούν να εξαπατήσουν υποσχόμενοι, στις πιο αθώες περιπτώσεις, κέρδη και δώρα που δεν υπάρχουν και στις χειρότερες διαπράττουν εγκλήματα.

Στον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του του προγράμματος, το οποίο έχει τίτλο "@σφαλώς πλοηγηθείτε", ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έκανε λόγο για κινδύνους στο Ίντερνετ "που δεν είναι ορατοί και αντιληπτοί".

"Οι αναρτήσεις με προσωπικά δεδομένα ελλοχεύουν κινδύνους που μπορούμε να αποφύγουμε αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και σωστά ενημερωμένοι", είπε.

ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!