Κοινωνία

06/12/2013 - 18:17

Προσφορά Ροταριανού Ομίλου σε σχολεία της Λέσβου

Α. Ο Ροταριανός Όμιλος Μυτιλήνης αγόρασε πέντε δεκάδες βιβλίων τα οποία και διένειμε σε πέντε Δημοτικά σχολεία, με σκοπό τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών και την άνοδο της αναγνωστικής συνήθειας των μικρών μαθητών. Τα βιβλία διανεμήθηκαν στα εξής σχολεία

  1. 10 βιβλία στο νεοσύστατο Δημοτικό σχολείο  Ίμβρου
  2. 10 βιβλία στο Δημοτικό σχολείο  Ιππείου Λέσβου
  3. 10 βιβλία στο Δημοτικό σχολείο  Σιγρίου Λέσβου
  4. 10 βιβλία στο Δημοτικό σχολείο  Περάματος Λέσβου
  5. 10 βιβλία στο Δημοτικό σχολείο  Φίλιας Λέσβου

Τα κριτήρια ήταν τα εξής:

  1. Το σχολείο να μην έχει πρόσβαση σε κεντρικές βιβλιοθήκες
  2. Να παραδοθούν από ροταριανό της περιοχής.

Β. Στα πλαίσια της διεθνούς δράσης ο Ρ.Ο.Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Ροταριανό Όμιλο BERGEN της Ολλανδίας υλοποιούν πρόγραμμα αξίας 6.560 ευρώ για τον ηλεκτρονικό και μηχανικό εξοπλισμό του Δημοτικού σχολείου Μολύβου. Ήδη, ο Ρ.Ο.Μυτιλήνης αγόρασε και απέστειλε στο εν λόγω σχολείο φωτοτυπικό μηχάνημα αξίας 560 ευρώ. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός θα παραδοθεί το Μάιο σε ειδική τελετή.

Η διεθνής αυτή δράση δεν είναι η μόνη που υλοποιεί ο Ρ.Ο.Μυτιλήνης. Στο πρόσφατο παρελθόν πραγματοποίησε παρόμοια προγράμματα με τους Ομίλους Woodhall Spa της Αγγλίας(16.500 ευρώ) και Holborn της Αυστραλίας, ενώ αδελφοποίηση έγινε με το Ρ.Ο.KONAK Σμύρνης.

Γ. Στις 14 Δεκεμβρίου 2013, Σάββατο 21.00, θα πραγματοποιηθεί  μουσική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικους ύμνους στο ξενοδοχείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ». Τιμή μενού 15 ευρώ.

 

Για το Ρ.Ο.Μυτιλήνης

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Παπαγεωργίου

Μοιράσου το άρθρο!