Κοινωνία

03/08/2019 - 14:20

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για δύο παστουρωμένα βοοειδή στα Λουτρά Μυτιλήνης

τα τέλη Ιουνίου 2019 η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από περαστικούς για δύο βοοειδή στην περιοχή Λουτρών Μυτιλήνης οι οποίες ήταν δεμέμενες από το ένα πόδι στο λαιμό τους, με αποτέλεσμα τα ζώα να μην μπορούν να κινηθούν φυσιολογικά. 
Η συγκεκριμένη πρακτική (το διαβόητο “παστούρωμα”) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ καθώς παραβιάζει την “ευζωία” (δηλαδή την καλή και φυσιολογική ζωή) των ζώων! Έτσι μεταβήκαμε στο σημείο συνοδεία προσωπικού του Δασαρχείου Λέσβου, εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης των ζώων και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο από τον Ν4039/2012 πρόστιμο των 1000 (χίλια) ευρώ (500 ευρώ ανά ζώο). Το πρόστιμο επικυρώθηκε από η Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου την 01 Αυγούστου 2019.

Δείτε εδώ την απόφαση όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια 

Το πρόστιμο  θα εισπραχθεί από το Δήμο Λέσβου για να διατεθεί αποκλειστικά για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων του νησιού μας.
Πλέον, τα σχετικά πρόστιμα για παστούρωμα ζώων (άλογα, γαϊδούρια, μουλάρια, πρόβατα, κατσίκια, βοοειδή) ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ, και η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να εξαληφθεί αυτή η απάνθρωπη και παράνομη πρακτική. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε ζώο σε αυτή την κατάσταση, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας. 

Μοιράσου το άρθρο!