Κοινωνία

13/03/2014 - 14:59

Ρεκόρ! 60 αιμοδότες στο Ίππειος

Μ

ε μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, έγινε το Σάββατο 8 Μαρτίου η αιμοδοσία στην ειδικά διαμορφωμένη και διακοσμημένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο πάρκο Ιππείου.

 Προσήλθαν 80 εθελοντές, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, με αυξημένη τη συμμετοχή των γυναικών που τίμησαν με την κοινωνική τους προσφορά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συνολικά αιμοδότησαν 60 νέα και παλιά μέλη, ενώ 10 δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν λόγω χαμηλού αιματοκρίτη.

 Μετά τις 6:00 μ.μ. υπήρξε αυξημένη προσέλευση, αποδεικνύοντας 2 νοσηλεύτριες του σταθμού αιμοδοσίας και 3 πολυθρόνες αιμοληψίας του Σταθμού Αιμοδοσίας, δεν επαρκούσαν για να εξυπηρετηθούν οι εθελοντές, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν 10 περίπου χωρίς να αιμοδοτήσουν. Επειδή λοιπόν οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται,  η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές έχουν υποχρέωση να λύσουν άμεσα την έλλειψη προσωπικού στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Για τη φιλοξενία των αιμοδοτών προσφέρθηκαν από τις κυρίες του συλλόγου αλλά και από επαγγελματίες της περιοχής εδέσματα.  Για την προετοιμασία και την προβολή της αιμοδοσίας τα μέλη του συμβουλίου αλλά και απλά μέλη του συλλόγου εργάστηκαν πολλές εβδομάδες πριν.

            Η ανταπόκριση πολλών συντοπιτών μας που αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες εθελοντικές αιμοδοσίες με αρτιότερη οργάνωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ &ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ &ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ

Μοιράσου το άρθρο!