Κοινωνία

07/02/2021 - 20:40

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τα Τσαμάκια να εύχεσαι οδηγούς να μην συναντήσεις...

Διαβάζουμε στην ομάδα "Μυτιλήνη - Παρκάρω σαν ηλίθιος" την ανάρτηση από συμπολίτη μας: 

"Σάββατο πρωι, βόλτα με τα παιδιά στο δρόμο στα Τσαμάκια. Κόσμος πολύς με ποδήλατα, καρότσια. Αλλά και πολλοί, δυστυχώς, με μηχανάκια κι αυτοκίνητα να περνούν από το δρόμο. Ένας μάλιστα επέμενε ότι ο δρόμος είναι "ήπιας κυκλοφορίας" !!! Συμφωνώ, ΘΑ είναι "ήπιας κυκλοφορίας" ΟΤΑΝ παραδοθεί το έργο.


Γιατί σύμφωνα με την υπ. 14/2020 Απόφαση του Δ.Σ. Μυτιλήνης, στο χώρο όπου εκτελείται το έργο «Ανάπλαση Περιφερειακής πρόσβασης κάστρου, δημιουργία ήπιας κυκλοφορίας οδού, πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου» απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων ενώ ο δρόμος είναι προσπελάσιμος για πεζούς.


Τι δεν καταλαβαίνετε !!!!


Βέβαια στην είσοδο υπάρχουν, δεξιά κι αριστερά της εισόδου, απαγορευτικά για τα οχήματα. Εκείνος όμως το χαβά του, ο δρόμος είναι "ήπιας κυκλοφορίας". "


--


Σήμερα στο Lesvosnews.net  λάβαμε και νέα καταγγελία για  τα Τσαμάκια:

 

"Κυριακή  πρωί 7 Φεβρουαρίου στα Τσαμάκια Μυτιλήνης - στο "μεγάλο περίπατο" της πόλης μας!


Μεσήλικας έκανε τη βόλτα του με το δίκυκλο όχημά του στα Τσαμάκια Μυτιλήνης! 

Σε παρατήρηση γονέων ότι  το έργο ακόμη δεν έχει παραδοθεί απάντησε με βρισιές λέγοντας ότι είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Και η προκλητική του συμπεριφορά συνεχίστηκε με το να κόβει βόλτες διαρκώς πάνω - κάτω αδιαφορώντας για όσους συμπολίτες μας με παιδιά έκαναν τον Κυριακάτικο πρωινό τους περίπατο.

Η κίνηση οχημάτων στα Τσαμάκια συνεχίστηκε:  Ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, ένα ταπεινό ΙΧ που μετέφερε σκυλιά, ένα άλλο μηχανάκι που πήγαινε κάποια παραγγελία, και ακόνη ένα άλλο Ι.Χ όχημα που απλά έκοβε βόλτες...


Και το κερασάκι... Μπήκε στο χώρο και περιπολικό και έκοβε βόλτες για να ελέγξει αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό!

Αξίζει να τονιστεί ότι ο χώρος θεωρητικά είναι ακόμη εργοτάξιο. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο χώρος ήταν κλειδωμένος και είχαμε διέλευση μόνο από δίκυκλα. Από αυτό το Σαββατοκύριακο ο χώρος ήταν ανοιχτός και ο κάθε οδηγός μπορούσε να εισέλθει κάνοντας το κομμάτι του ή τη δουλειά του....

Ας ενημερώσει ο Δήμος του Δημότες του τι ισχύει για τα Τσαμάκια όσο είναι εργοτάξιο και τι θα ισχύει τελικά στο μέλλον..."

Μοιράσου το άρθρο!