Κοινωνία

22/03/2017 - 16:10

Σε δίκη ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μυτιλήνης - Σχολικό σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης

yle="text-align: justify;">Επιτέλους! Ελπίδες ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που εδώ και καιρό συγκλονίζει την σχολική και όχι μόνο κοινότητα της Μυτιλήνης. Ο Διευθυντής Γυμνασίου της Μυτιλήνης με απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Αξίζει να τονιστεί ότι προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση είχε διατάξει ο Άρειος Πάγος μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στη δίκη του κυλικειάρχη.

 
Το σκάνδαλο,η συγκάλυψη και οι αποκαλύψεις στη δίκη:
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι  γονείς τριών μαθητριών, αποκάλυψαν την «κόλαση» όπως αποκάλεσαν την κατάσταση που έζησαν τα τρία κορίτσια ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς, ο επιχειρηματίας που διατηρούσε το κυλικείο σε Γυμνάσιο της Μυτιλήνης τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε το ένα από τα τρία παιδιά, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες, όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Ενώ μια από τις μητέρες κατέθεσε ότι με έντονου σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις προσέβαλε την 14χρονη κόρη της. Μάλιστα γι' αυτό το λόγο πήρε το άλλο της παιδί από το σχολείο. Και οι τρεις γονείς κατέθεσαν ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, του έδειξαν μηνύματα, ο οποίος, όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο.
 
Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της δίκης λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!
 
Καταπέλτης ήταν στη δίκη του επιχειρημάτια - κυλικειάρχη ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε «να ανοίξουν τα παράθυρα της αίθουσας του δικαστηρίου γιατί είναι πολύς ο καπνός που υπάρχει σε αυτήν ως αποτέλεσμα των φωτιών που διαπιστώθηκε ότι άναψαν και δεν μπορούν να ανασάνουν». Επί της ποινής δε, πρότεινε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για να επιβάλλει τελικά το δικαστήριο ποινή φυλάκισης δυο ετών στον κυλικειάρχη.
 
 
ΕΛΜΕ και Πάλλης
 
Ας σημειωθεί ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου ζητήθηκε η απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού από τη θέση του διευθυντή του Σχολείου αλλά και από το χώρο της εκπαίδευσης.Επίσης και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης είχε ζητήσει με αναφορά του στη Βουλή την «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή».

Μοιράσου το άρθρο!