Κοινωνία

23/03/2012 - 08:00

Σε δημοπράτηση το έργο αναβάθμισης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Δημοσιεύτηκε χθες (23-03-2012) η δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» από την ΔΕΠΑΝΟΜ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και ένα από τα μεγαλύτερα που γίνονται τόσο στο νησί όσο και γενικότερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Το έργο περιλαμβάνει αναδιαρρυθμίσεις ? επεκτάσεις και προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.647.970,28 ευρώ(ποσό χωρίς ΦΠΑ) ενώ η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 3 χρόνια από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η χρηματοδότησή του είναι από το Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΤΠΑ).
Η ημέρα δημοπράτησης είναι στις 8 Μαίου 2012 και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών. Το αντικείμενο του έργου αναλυτικά περιλαμβάνει: αναδιαρρυθμίσεις-επεκτάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης "Βοστάνειο" αφορούν την εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών σε δύο κύριες φάσεις, την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού καθώς και την προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Η Α? φάση περιλαμβάνει την προσθήκη του νέου κτιρίου Ν1 και την αναδιαρρύθμιση της παλαιότερης πτέρυγας του υφιστάμενου κτιρίου ΚΠ. Η Β φάση περιλαμβάνει την προσθήκη του νέου κτιρίου Ν2 και την αναδιαρρύθμιση της νεώτερης πτέρυγας του υφιστάμενου κτιρίου ΚΝ.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης και την προμήθεια - εγκατάσταση του Ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του κτιρίου σύμφωνα με την σχετική μελέτη. Τέλος στο συμβατικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η προσαρμογή της μελέτης εφαρμογής στις απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), σύμφωνα με την Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης (ΜΕΑ) την οποία έχει υποχρέωση να εκπονήσει ο ανάδοχος χωρίς πρόσθετη αποζημίωση.
Οποιαδήποτε πρόσθετη οικοδομική-Η/Μ εργασία ή/και επαύξηση μεγεθών των Η/Μ εγκαταστάσεων προκύψει από την μελέτη εφαρμογής λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της ΜΕΑ αποτελούν υποχρέωση του αναδόχου και περιλαμβάνονται στο εργολαβικό αντάλλαγμα.
Πηγή:ypodomes.com

Μοιράσου το άρθρο!