Κοινωνία

16/01/2021 - 14:30

Σε εξέλιξη η χιονόπτωση στη Λέσβο - Κλιματιζόμενη αίθουσα για όσους έχουν ανάγκη

up data ώρα 20:00

up data ώρα 20:00 ανακοίνωση από το Δήμο Μυτιλήνης 

 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ενημερώνει τους δημότες ότι, λόγω των χιονοπτώσεων κατά το τελευταίο 24ωρο, θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και ειδικότερα στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάσου (από Καρήνη προς Αγιάσο, στον δρόμο που οδηγεί προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» και στον Ασώματο), Πλωμαρίου (Μεγαλοχώρι, Ακράσι, Αμπελικό), καθώς και Μυτιλήνης (στην περιοχή Γαϊδαρανήφορος, στη διασταύρωση Χάλικα - Αλυφαντών).

Οι Υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας.

 

 

----------

Ξεκίνησαν το πρωί οι  πρώτες χιονοπτώσεις στο νησί μας και σύμφωνα με τις προβλέψεις τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ. 

Στα λευκά  έχουν ντυθεί από το βράδυ οι κορυφές των βουνών Όλυμπος και Λεπέτυμνος.

Αυτή τη στιγμή έχουμε χιονόπτωση στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λέσβου ενώ για την πόλη της Μυτιλήνης υπάρχει ενδεχόμενο για χιονόνερο αργά το απόγευμα. 

Ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο των περιοχών αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, πλην των ακόλουθων σημείων, όπου διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Ε. Ο. Καλλονής – Άντισσας, από το ύψος των Δαφίων έως την Άντισσα και 
  • Ε.Ο. Κλειούς – Συκαμινέας – Άργεννου.

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών. 

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων. 

Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και συμβουλές οδικής ασφάλειας υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.

 

Δήμος Μυτιλήνης: 

 Με εντολή του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, η κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής, που βρίσκεται εντός του Επιβατικού Λιμένα Μυτιλήνης, θα ανοίξει σήμερα 16 Ιανουαρίου, από τις 3 μ.μ., για τους έχοντες ανάγκη.

Σε όσους φιλοξενηθούν για να προστατευθούν από το κρύο, θα προσφερθεί τροφή και ζεστά ροφήματα.

 

Σε Αγιάσο και Αμπελικό  σήμερα το πρωί ο Στρατής Κύτελης:

Χιονίζει στην Αγιάσο και στο Αμπελικό με τα συνεργεία του Δήμου μαζί με τον παπά του Αμπελικού βρίσκονται εκεί για να συνδράμουν. Μαζί τους και Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

 

Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος:

Από τις 11:00 η χιονόπτωση έχει αρχίσει και είναι σε πλήρη εξέλιξη το φαινόμενο «Λέανδρος».Όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας με μηχανήματα είναι στη προσπάθεια διάνοιξης και διατήρησης καθαρού του οδικού δικτύου. Άριστη συνεργασία και με τους δυο Δήμους και την Πολιτική Προστασία. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!

 

Δήμος Δυτικής Λέσβου - Ταξιάρχης Βέρρος:

Από το πρωί στους δρόμους και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος:

"Ήρθαν και οι άσπρες μέρες, που λέγαμε τις προάλλες. Μας βρήκαν όμως έτοιμους. Προσωπικό και μέσα του Δήμου, στους δρόμους από το πρωί..." αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ανακοίνωση Δημου Δυτικής Λέσβου: 

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου απευθύνεται έκκληση στους δημότες να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις λόγω της χιονόπτωσης. Οι μετακινήσεις των οχημάτων στις δημοτικές ενότητες Μανταμάδου, Πέτρας και Ερεσού γίνονται αυτή τη στιγμή μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται επί ποδός όπως και οι αλατιέρες για να μην αποκλειστεί κανένας οικισμός.

 

Ενημέρωση από την Κοινότητα Αμπελικού:

Ο δρόμος από Μεγάλη Λίμνη προς Αμπελικο η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων.

22

αα

 

Ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με αναγγελία θυελλωδών ανέμων της Ε.Μ.Υ στο Κεντρικό Αιγαίο Δυτικά του 25.40 θα πνέουν θυελλώδεις Βόρειοι Βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ από 16/22 UTC μέχρι 17/04 UTC και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο Βορειοανατολικοί άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ από 16/19 UTC μέχρι 17/01 UTC.

Μοιράσου το άρθρο!