Κοινωνία

30/01/2021 - 16:20

Σε σπίτια οι Ρομά του αυθαίρετου καταυλισμού στον Παπάδο Γέρας

Επιτροπή θα συγκροτηθεί μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και της κοινότητας Παπαδου με σκοπό να βρεθούν διαθέσιμες κατοικίες στη Γέρα για να ενταχθούν οι Ρομά που είναι εγγεγραμμένοι ως δημότες Γέρας

Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Τοπική Κοινότητα Παπάδου με τη στήριξη της Δημοτικής Ενότητας Γέρας και του αρμόδιου αντιδημάρχου.   

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Παπάδου Στρατής Καμάτσος πρόκειται για 28 Ρομα οι οποίοι ζούνε σε ένα παράνομο καταυλισμό κοντά στο Μουσείο Βρανά.

 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, πρότεινε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το ζήτημα και θα αναλάβει να έρθει σε συνεννόηση με τους Ρομά οι οποίοι σε 6 μήνες, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον παρανομο καταυλισμό.

Όπως σημείωσε στην τοποθέτηση του αν δεν απομακρυνθούν από τον καταυλισμό σε  6 μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση Διοικητικής Αποβολής από το οικόπεδο το οποίο ανήκει στο Δήμο.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δημου Μυτιλήνης Δήμητρα Αλεξανδρή δεσμεύτηκε να τρέξει τη συμμετοχή του Δήμου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την στέγαση των Ρομα σε σπίτια.

 

 

Πηγη: 

lesvospost.com

Μοιράσου το άρθρο!