Κοινωνία

10/09/2015 - 20:25

Σιγά-σιγά αλλά σταθέρα η Μυτιλήνη αποκτά την κανονική της εικόνα

Οι τριτοκοσμικές εικόνες της Μυτιλήνης που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες σιγά-σιγά αλλά σταθερά αποτελούν παρελθόν.


Οι σκηνές των προσφύγων απομακρύνονται από τα πάρκα και τις πλατείες, οι δρόμοι καθαρίζονται, το λιμάνι απόκτα καλύτερη εικόνα.


Από σήμερα σταμάτησε και η καταγραφή των προσφύγων στο γήπεδο «Γιώργος Σκούφος» . Τα συνεργεία καθαριότητας δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς ώστε να είναι όλα έτοιμα αύριο για το άνοιγμα των σχολείων της περιοχής.


Από αύριο η καταγραφή των προσφύγων θα γίνεται στο Καρά Τεπέ και από το Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει και ο χώρος στην Πέτρα. Πλοία πηγαινοέρχονται Μυτιλήνη – Πειραιά, η σίτιση των προσφύγων λειτουργεί πλέον κανονικά. Το μόνο που ακόμη δεν έχει λυθεί είναι η μεταφορά των προσφύγων με λεωφορεία προς τα σημεία καταγραφής. Οι αυριανές επισκέψεις  ( ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος θα μεταβεί στη Λέσβο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Χρήστο Ζώη και θα επισκεφθεί το Λιμεναρχείο, το Καρά Τεπέ, το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Μόριας και το Στρατόπεδο Πέτρας) ίσως λύσουν και αυτό το πρόβλημα.

H δέσμευση του Δημάρχου ότι σε 3 ημέρες θα αλλάξει η κατάσταση έγινε πραγματικότητα.


Κι όλα αυτά (σε κεντρικό επίπεδο)  από μια υπηρεσιακή Κυβέρνηση....


Το πρόβλημα  δεν λύθηκε καθώς οι ροές προσφύγων παραμένουν. Μπορεί όμως να διαχειριστεί.  


(φωτογραφίες Προκόπης Σινάνης)

Μοιράσου το άρθρο!