Κοινωνία

18/02/2014 - 06:35

Σημαντική ενημέρωση για τις απαλλοτριώσεις στους δρόμους Καρίνης και Λάμπου Μύλων

yle="text-align: justify;">Ενημέρωση για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στους οδικούς άξονες του νησιού μας και τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για να τους καταβληθεί η αποζημίωση:

Ι) Απαλλοτρίωση Καρίνης ( Από διασταύρωση Κεραμειών – Μυτιλήνης , παράκαμψη οικισμού Κεραμειών έως Καρίνη. (παράκαμψη οικισμού- καφενείων της Καρίνης). Αναμένεται να ξεκινήσει το έργο αυτό τους επόμενους μήνες.

Με την υπ’ αριθμ. 16.506/5183/12.10.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που δημοσιεύθηκε νόμιμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ( ΦΕΚ 292/7-11-2011 τ. Α.Α &Π.Θ) κηρύχθηκε για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ειδικότερα για την κατασκευή έργου «Βελτίωση κατά τμήματα 4ης επαρχιακής οδού από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού μέχρι Καρίνη Νήσου Λέσβου»

ΙΙ) Απαλλοτρίωση από διασταύρωση Λάμπου Μύλων – Πηγής έως Πηγή. Το έργο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με την υπ’ αριθμ. 16.505/5182/12.10.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου , που δημοσιεύθηκε νόμιμα στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ( ΦΕΚ 292/7.11.2011 τ. Α.Α & Π.Θ) κηρύχθηκε για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ειδικότερα για την κατασκευή έργου « Βελτίωση τμήματος 9ης Επαρχιακής οδού Θερμής – Πηγής – Λάμπου Μύλοι ( διακλάδωση 36ης Εθνικής οδού – Πηγή)», αναγκαστική απαλλοτρίωση στην περιοχή της παραπάνω οδού , στο Δήμο Λέσβου, Νήσου Λέσβου, έκτασης συνολικού εμβαδού 60.197,00 τ.μ

Και για τις δύο ανωτέρω απαλλοτριώσεις ήδη έχουν εκδοθεί αντίστοιχες αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης (Ειδική Διαδικασία Απαλλοτριώσεων) , με τις οποίες καθορίστηκε η προσωρινή τιμή μονάδας. Αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων του Τριμελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου , το οποίο συνεδρίασε την 13-11-2013 , για τον καθορισμό της οριστικής τιμή μονάδος.

Οι δικαιούχοι πρέπει να γνωρίζουν ότι για να τους καταβληθεί η αποζημίωση που αναλογεί στο ακίνητο τους , η οποία έχει ήδη παρακατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πρέπει να πραγματοποιηθεί η δικαστική τους αναγνώριση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Τέλος, επειδή έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιπτώσεις λάθη στις αρχικές εγγραφές του Κτηματολογικού Πίνακα και των δύο απαλλοτριώσεων, είτε ως προς τα στοιχεία των ιδιοκτητών των ακινήτων είτε ως προς την έκταση , τα όρια και τα επικείμενα, είναι αναγκαίο να προηγηθεί της δικαστικής αναγνώρισης η διόρθωση του Κτηματολογικού Πίνακα.

 

Ευχαριστούμε θερμά το δικηγόρο  κ. Χρήστο  Δαγιέλλη  για την ενημέρωση

Μοιράσου το άρθρο!