Κοινωνία

04/10/2018 - 07:36

Το σκυλί που σκότωσαν στα Βατερά και... μια επιστολή κτηνοτρόφου πριν μερικές εβδομάδες

Η εν ψυχρώ εκτέλεση σκύλου στα Βατέρα και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η "Κιβωτός"  προκάλεσαν οργή και αποτροπιασμό.

Ο σκύλος που εκτελέστηκε ήταν η Σόνια όπως μας ενημέρωσε κάτοικος των Βατερών.

Πριν λίγες εβδομάδες στο ιστολόγιο της Βρίσας "Κάτω από τον Πλάτανο"  είχε αναρτηθεί επιστολή από "αγανακτησμένο κτηνότροφο" για την συμπεριφορά της Σόνιας και του ιδιοκτήτη του σκύλου.

Η επιστολή με ημερομηνία 16 Ιουνίου 2018 αναφέρει:

 

Για τον …………….. ο λόγος. Αιτία, το κατά τα άλλα, ωραιότατο λυκόσκυλό του, που ακούει στο όνομα Σόνια. Όποτε την λύνει και την αφήνει ελεύθερη, όλο και κατά σύμπτωση κάτι κακό συμβαίνει.

Πέρσι καλά-καλά δεν προλάβαμε να μεταφέρουμε τα πρόβατα και με το καλημέρα, να δυο αρνιά και μια προβατίνα κατασπαραγμένα σε διάστημα ούτε μιας εβδομάδας. Υποπτευθήκαμε τη Σόνια που έκοβε βόλτες εκεί κοντά, δεν είχαμε όμως καμία απόδειξη και δεν σε ενοχλήσαμε αγαπητέ Χρήστο………. Λίγο αργότερα, ένα  πρωινό εκεί κατά τις 6:00 ώρα, ξυπνήσαμε από αγριο-γαυγίσματα και ουρλιαχτά. Η Σόνια μόλις μας είχε κάνει μια πρωινή επίσκεψη και μόλις που προσπάθησε να ανταμώσει με την κατσίκα και το κατσικάκι της, ευτυχώς υπήρχε μια καγκελόπορτα στη μέση! Λίγο έλειψε.  Οπότε πια οι υποψίες μας, ήταν πλέον βάσιμες. Όταν όμως, αγαπητέ ……….., σου αναφέραμε το εν λόγω περιστατικό, η αφεντιά σου συν γυναιξί και τέκνοις μας βγάλατε τρελούς, το σκυλί, είπατε το είχατε δεμένο συνεχώς στο σπίτι. Από τα κέρατα το κρατάω, όχι κούτλο είναι. Σκυλιάσαμε!!!

Πιο μετά, μας κατάφερε ακόμα ένα τραγί, πάει κι αυτό, δε σου είπαμε τίποτε, εδώ την πιάσαμε επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να σαλτάρει από την καγκελόπορτα και δεν παραδέχτηκες ότι την είχες λύσει, οπότε αφού και αυτή τη φορά που έκανε τη ζημιά, δεν την είδαμε, σιγά πια μην το παραδεχόσουν. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο λοιπόν, δεν σου είπα τίποτα, παρά τα γράφω εδώ, μπας και γλυτώσει κανένα ζωντανό όσων δεν γνωρίζουν τις πρακτικές σου .  Και να ήμασταν οι μόνοι; Είναι και Ο θείος ……. και ο ………., τα αρνάκια του οποίου έλαχε να πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Χθες 14 του μηνός, το πρωί, πάλι βρήκα κατασπαραγμένη μια κατσίκα. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Αργύρη, (ο ίδιος με πήρε μόλις το πληροφορήθηκε), επιβεβαίωσε τις υποψίες μου, λέγοντάς μου ότι είδε αποβραδίς τη Σόνια να σουλατσάρει ανενόχλητη ως συνήθως. Με παρακίνησε δε, να απευθυνθώ στην Αστυνομία, όπως έκανε και ο ίδιος εξάλλου. Όχι βέβαια ότι περίμενα καλλιγραφίες, μιας και δεν είχα απτές αποδείξεις, αλλά τέλος πάντων. Στον Αστυνομικό τον οποίον απευθύνθηκα σήμερα 15 του μηνός πια και του είπα τα καθέκαστα, ομολογώ ότι καθόλου δεν ίδρωσε το αυτί του, όταν ανάμεσα στα άλλα, άκουσε ότι το λυκόσκυλο εθεάθη να τριγυρνάει πέρα δώθε βραδιάτικα, χωρίς επίβλεψη. Βέβαια άλλο ήταν το θέμα μας και βλέπεις δεν ήμουν εγώ αυτός που το είδε. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μου εξήγησε, πρώτα απ’ όλα θα έπρεπε να εξετάσει κτηνίατρος το κουφάρι του ζώου και να αποφανθεί και να βεβαιώσει ότι ο θάνατός του προήλθε από σαρκοφάγο ζώο.

Βρε λες να κατασπάραξε την κατσίκα κανένα φυτοφάγο, (οι άλλες κατσίκες ας πούμε), ή από μόνη της να πήρε φόρα και να μάτωσε και να σκίστηκε, έτσι που να πατάχθηκαν έξω τα εντόσθιά της; Αναρωτήθηκα μέσα μου εκείνη τη στιγμή, με ένα ελαφρό μειδίαμα.
Ευχαρίστησα το όργανο της τάξεως και εννοείται ότι αποχώρησα, γιατί έτσι κι αλλιώς και με τη βεβαίωση του κτηνιάτρου, σιγά μην έκανα μήνυση, (κι όχι απλή καταγγελία όπως ήθελα εγώ), και να αποδείξω ότι ήταν το συγκεκριμένο λυκόσκυλο. Πιάσ’ τα’ αβγό και κούρευ’ το.

Εν κατακλείδι. Σε ρωτώ αγαπητέ …………, ΓΙΑΤΙ; Τι σου χρωστάνε τα κακόμοιρα τα ζωντανά; ΓΙΑΤΙ τόση ανευθυνότητα και συγχρόνως αναισθησία; Υποτίθεται ότι είσαι επαγγελματίας, έτσι αντιμετωπίζεις και τους πελάτες σου; Στο κάτω – κάτω δεν σου ζητάμε κάτι παράλογο, του εναντίον σου ζητάμε να πράξεις τα πλέον αυτονόητα, να προσέχεις το σκυλί σου. Αν θέλει βόλτα, πάρε λουρί και συνόδεψέ το όπως κάνει όλος ο κόσμος.

 

( τα στοιχεία του κτηνοτρόφου είναι στη διάθεση του ιστολογίου vatera.gr)

 

Μοιράσου το άρθρο!