Κοινωνία

09/11/2015 - 21:56

Σουηδοί ακροδεξιοί στη Λέσβο κάνουν προπαγάνδα εναντίον των προσφύγων

Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η καταγγελία Σουηδής αλληλέγγυας στους πρόσφυγες που βρίσκεται στη Λέσβο και αφορά μέρη του φασιστικού-ακροδεξιού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», το πολιτικό αντίστοιχο στη Σουηδία μεταξύ ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής και με διασυνδέσεις με Ναζιστικές ομάδες.

 

 

Τα ακροδεξιά βοθρολύματα μοιράζουν προσπαθούν να διανέμου φυλλάδια σε πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί, στα οποία κάνουν προπαγάνδα πως στη Σουηδία δεν υπάρχουν δουλειές και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες. Να σημειωθεί πως το τελυταίο καιρό υπάρχει έξαρση επιθέσων ναζί σε χώρους που μένουν πρόσφυγες στη Σουηδία και το αντιφασιστικό κίνημα αλληλεγγύης εκεί βρίσκεται σε εγρήγορση.
 
Η Σουηδή αλληλέγγυε καταγγέλει επίσης πως οι φασίστες τραβούσαν βίντεο τους αλληλέγγυους την ώρα που έβγαζαν πρόσφυγες από τη θάλασσα, πράγμα που αποτελεί σημαίνει πως αρχειοθετούν για να στοχοποιήσουν κόσμο που βοηθάει από το εξωτερικό.
 
Όπου δείτε οποιονδήποτε να φοράει ένα jacket σαν αυτά της φωτογραφίας ή να μοιράζει τα εικονιζόμενα φυλλάδια, πρόκειται για φιλοναζιστή ακροδεξιό.

Αναδημοσίευση από provo.gr

Μοιράσου το άρθρο!