Κοινωνία

02/06/2014 - 16:18

Στα βήματα των προσκοπικών ομάδων της Μικρασίας - Μνήμη πρόσκοπων Αϊδινίου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των 95 χρόνων από τη θυσία των προσκόπων του Αϊδινίου μέλη και φίλοι του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης πραγματοποίησαν μια προσκυνηματική μονοήμερη εκδρομή στο Μικρασιατικό Αϊβαλή και στο Μοσχονήσι.

Οι συμμετέχοντες, Βαθμοφόροι, παιδιά, μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος και φίλοι της Προσκοπικής Κίνησης έζησαν κυριολεκτικά μοναδικές στιγμές. Συναντήθηκαν και περιδιάβηκαν στις εκκλησίες και τα σχολεία, στο εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνική οργάνωση, τον πολιτισμό αλλά και την προσκοπική ιστορία του Αϊβαλιού κι ύστερα του Μοσχονησίου.

Κορυφαία στιγμή στον ερειπωμένο ναό της Αγίας Τριάδας όπου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κυδωνιών, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Κύριλλο Συκή εψάλη τρισάγιο στη μνήμη όλων των Μικρασιατών προσκόπων, όσων έμειναν πίσω και όσων πέρασαν το 1922 κουβαλώντας μαζί τους τις αρχές και τις αξίες του Μικρασιάτη προσκόπου. Κι ύστερα με έντονο το αίσθημα της παρουσίας της ιστορίας και της προσφοράς του Ελληνικού Προσκοπισμού οι συμμετέχοντες στο προσκύνημα αυτό ανανέωσαν την προσκοπική τους υπόσχεση. Όλοι μαζί, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Βαθμοφόροι ολοκλήρωσαν το προσκύνημα έχοντας βαθειά μέσα τους τη σημασία του να είσαι Έλληνας Πρόσκοπος με ιστορία 114 χρόνων.

 

φώτο:

Στο σπίτι του Ηλία Βενέζη στο Αϊβαλή

Τρισάγιο κι ύστερα ανανέωση της υπόσχεσης στην ερειπωμένη εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Μοσχονήσι

Μοιράσου το άρθρο!