Κοινωνία

25/10/2013 - 19:50

Σταματίνα Καραχάλιου: «Εγώ είμαι η μητέρα του αγοριού της Μυτιλήνης»

Σ

τη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε αυτοβούλως το μεσημέρι της Παρασκευής για να καταθέσει ως μάρτυρας η 43χρονη Ρομά Σταματίνα Καραχάλιου που ζει σε καταυλισμό στα Ανω Λιόσια. (Να σημειωθεί ότι αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν  ότι η βιολογική μητέρα του αγοριού -με βάση όσα υποστηρίζει η ίδια-   θα έρθει σήμερα στη Μυτιλήνη κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε)

Υποστηρίζει, μέσω και των συνηγόρων της, ότι αυτή είναι η βιολογική μητέρα του αγοριού ηλικίας 2,5 μηνών που είχαν τρεις άλλοι Ρομά - κατά δήλωσή της συγγενικά πρόσωπα του άντρα της - που συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Μυτιλήνη.

Μητέρα άλλων τεσσάρων παιδιών, η ίδια επικαλέστηκε ότι αναγκάστηκε να δώσει στα ξαδέρφια του άντρα της το βρέφος, καθώς είχε προβλήματα με τον σύζυγό της. Δηλώνει ότι θέλει να πάρει πίσω το παιδί της, αλλά δεν έχει τον τρόπο να το κάνει.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξέταση DNA, ενώ ισχυρίζεται ότι διαθέτει και έγγραφα που πιστοποιούν ότι είναι η βιολογική μητέρα του αγοριού.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν μία 51χρονη, καθώς και ο 21χρονος γιος της και η σύντροφός του, 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.Ο 21χρονος και η 19χρονη, παρουσιάστηκαν αρχικά ως γονείς του βρέφους, αλλά οι συνεχείς αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν, ενίσχυσαν τις υποψίες ότι δεν είναι δικό τους. Μετά από εργαστηριακές εξετάσεις DNA, διαπιστώθηκε ότι πράγματι δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα μεταξύ των γενετικών στοιχείων του ανήλικου αγοριού και του 21χρονου και της 19χρονης.

Πριν από λίγο η Σταματίνα Καραχάλιου, αφέθηκε ελεύθερη και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης, για να δοθεί τέλος και σε αυτή την υπόθεση.

Ακούστε στο βίντεο τι είπε η ίδια, αμέσως μετά, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στο STAR

 

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου στο πλαίσιο των ερευνών προσήγαγαν τον 21χρονο, τη 19χρονη και την 51χρονη που κατοικούσε μαζί με το ζευγάρι και το παιδί λίγο έξω από τον καταυλισμό των Τσιγγάνων, στη Βόρεια Παράκαμψη της Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης το ζευγάρι αποκάλυψε ότι το μωρό το είχαν πάρει από την Αθήνα, από μια γυναίκα η οποία τους το έδωσε οικειοθελώς.


Όπως είπαν στους αστυνομικούς, σε αντίθεση με την πλειονότητα των Τσιγγάνων που κάνουν πολλά παιδιά, ο 21χρονος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσε να γίνει πατέρας. Για τον λόγο αυτό το καλοκαίρι είχαν ταξιδέψει στην πρωτεύουσα προκειμένου να υποβληθεί σε κάποιες ειδικές εξετάσεις σε Νοσοκομείο των Αθηνών.  Όταν κάποια στιγμή η νύφη με την πεθερά βγήκαν από το νοσοκομείο για κάτι δουλειές, τους πλησίασε μία ομόφυλή τους, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο αγοράκι. Τους είπε -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους- ότι έχει πολλά παιδιά και της είναι αδύνατον να μεγαλώσει ακόμα ένα. Έτσι τους το πρόσφερε και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν να το πάρουν.

Μοιράσου το άρθρο!