Κοινωνία

19/09/2021 - 16:32

Στήριξη μαθητών στον καταυλισμό Ελλήνων Τσιγγάνων στον Παπάδο Γέρας

Οι «Γέφυρες Τέχνης» στηρίζουν τους μαθητές του νησιού μας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι «Γέφυρες Τέχνης» στηρίζουν για ακόμα μια φορά στη Λέσβο τους μαθητές του νησιού μας και τα Ελληνόπουλα που διαμένουν στον καταυλισμό Ελλήνων Τσιγγάνων, στην περιοχή του Παπάδου Γέρας.

 

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2021, η Ιδρύτρια και Διευθύντρια του φορέα Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ συναντήθηκε με τους γονείς των παιδιών, ευχόμενη μια καλή, ομαλή και δημιουργική σχολική χρονιά, διανέμοντας παράλληλα μάσκες προστασίας από την COVID-19. Επίσης διενεργήθηκε αυτοψία και καταγραφή των άμεσων αναγκών των παιδιών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τον καταυλισμό, φοιτούν σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου 19 παιδιά και στο Γυμνάσιο, 1 μαθητής. Με πρωτοβουλία των μαθητών του καταυλισμού της περιοχής, οι «Γέφυρες Τέχνης» δώρισαν στο Γυμνάσιο 1.500 μάσκες προστασίας μιας χρήσης, ενώ στο Δημοτικό έχουν ήδη παραδώσει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με την διαμεσολάβηση της κ. Κασσάνδρας Πετρέλη, παραδόθηκε το προηγούμενο διάστημα σημαντικός αριθμός από μάσκες, στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Άντισσας. Η οργάνωση έχει επίσης διαθέσει μάσκες προστασίας και είδη πρώτης ανάγκης, μεταξύ άλλων, για τις ανάγκες των μαθητών που διαμένουν  στα σπίτια  του «Χαμόγελου του Παιδιού» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».

 

Οι «Γέφυρες Τέχνης» τιμούν την ιερή παρακαταθήκη του παπα-Στρατή με ευγνωμοσύνη για την μεγάλη του αγκαλιά, που ακόμα σκεπάζει με καλοσύνη όλους μας. Ακολουθούν το φωτεινό παράδειγμα των άξιων ιερωμένων Πατέρων Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, Αντώνιου Παπανικολάου από την «Κιβωτό του Κόσμου» και Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιου.  

 

Οι άξονες δράσης της εθελοντικής πρωτοβουλίας για τους Έλληνες Τσιγγάνους του φορέα «ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ», εστιάζουν στη συνηγορία, διαμεσολάβηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση και Πολιτισμό, καθώς και την εξάλειψη της ρητορικής του μίσους και του αντιτσιγγανισμού.

 

«Δώσε ελπίδα και χαρά στα παιδιά, για έναν καλύτερο κόσμο

Μοιράσου το άρθρο!