Κοινωνία

14/03/2013 - 15:23

Στο πάρκο κοιμήθηκαν 16 μετανάστες στη Μυτιλήνη ελλείψει Κέντρου Υποδοχής

Στο πάρκο κοιμήθηκαν 16 μετανάστες στη Μυτιλήνη ελλείψει Κέντρου Υποδοχής

trong>Στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Μυτιλήνης, διανυκτέρευσαν χθες (Τετάρτη 13/03/2013) 16 Αφγανοί μετανάστες που, πέρασαν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια τις προηγούμενες ημέρες. Οι ίδιοι διατείνονται πως έφτασαν μέχρι το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, αλλά οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να προχωρήσουν τη διαδικασία σύλληψής τους και στην έκδοση Υπηρεσιακών Σημειωμάτων για την προσωρινή τους Διαμονή.

Η απάντηση της αστυνομίας είναι πως, οι συλλήψεις των παράνομων μεταναστών και ο σχηματισμός δικογραφιών διενεργείται πλέον από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα.

Ωστόσο και πάλι σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση πάνω από είκοσι μετανάστες, κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά κρατούνται αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια της Διεύθυνσης και των περιφερειακών τμημάτων.


Εντωμεταξύ, φαγητό και υπνόσακους πρόσφεραν χθες στους δεκαέξι του Πάρκου Αγίας Ειρήνης μέλη του Δικτύου εθελοντικών οργανώσεων το «Χωριό του Όλοι Μαζί».


Χωρίς σαφή χρονικό ορίζοντα παραμένει η δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο. Ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Κορδονούρης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής της Λέσβου το χειρίζεται το Αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας το οποίο είναι σε επαφή με το Αρχηγείου του Στρατού. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, αλλά η δημιουργία και η λειτουργία του Κέντρου οφείλει να υπακούει στα ευρωπαϊκά αυστηρά πρότυπα».

 

σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

φωτο αρχειο

Μοιράσου το άρθρο!