Κοινωνία

27/10/2010 - 07:31

Στο σπίτι τους βασίλευε ο τρόμος-Κακοποίηση 6 παιδιών και της μητέρας τους

«Ζούμε ένα καθημερινό μαρτύριο». Με αυτά τα λόγια μια αλλοδαπή μητέρα έξι ανήλικων παιδιών περιέγραψε τις συνθήκες ζωής δίπλα στον βίαιο άνδρα της, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε χτυπούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση τόσο τα παιδιά όσο κι εκείνη.

Το απίστευτο δράμα της οικογένειας στη Μυτιλήνη  ήρθε στην επιφάνεια μετά από ένα επεισόδιο που φέρεται να  προκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας  ο πατέρας στο σχολείο όπου πηγαίνουν τα δυο από τα παιδιά του. Ο 48χρονος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,  πήγε στο σχολείο απείλησε τα δυο παιδιά για το «τι τους  περίμενε όταν γυρίσουν πίσω  στο σπίτι».

«Έσπασαν» τα παιδιά και μίλησαν

Το περιστατικό φέρεται να έγινε αντιληπτό από καθηγητές και όταν πλησίασαν τα παιδιά εκείνα «έσπασαν» και μίλησαν για τα όσα συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά πίσω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους.

Αμέσως το σχολείο ενημέρωσε την Αστυνομία για τα όσα συμβαίνουν και μέσα σε λίγη ώρα τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην Αστυνομία όπου έδωσαν καταθέσεις ενώ στη συνέχεια πήγαν στο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκαν από γιατρό. Στο σώμα τους έφεραν παλιές αμυχές από χτυπήματα.

Παράλληλα, μίλησαν για τις συνθήκες τρόμου που βιώνουν κάθε μέρα στο σπίτι. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας καθώς και η μητέρα τους, η οποία μίλησε για το δράμα της ενώ φέρεται μάλιστα να είπε  χαρακτηριστικά ότι «αν δεν τον έπιαναν, κάποια στιγμή θα τον σκότωνα!». Η ίδια, όπως υποστηρίζει, ζει σε καθεστώς τρόμου, μένει κλεισμένη στο σπίτι αφού της απαγορεύει να βγει ενώ πολύ συχνά πέφτει κι εκείνη θύμα ξυλοδαρμού όπως και τα παιδιά.

Τους κακοποιούσε συστηματικά

Ο 48χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο Δρομοκαϊτειο. Από προηγούμενο γάμο του έχει άλλα τρία παιδιά τα οποία είναι ενήλικα και ζουν εκτός νησιού, ενώ από τα έξι παιδιά με την αλλοδαπή σύζυγό του σύμφωνα με τις καταθέσεις κακοποιούσε συστηματικά τα πέντε, εκτός από  το μικρότερο ηλικίας τριών ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας θεωρούσε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά στρέφονται εναντίον του και προσπαθούσε με το ξύλο να τα συνετίσει.  Είναι  άνεργος και η οικογένεια ζούσε με ένα επίδομα της πρόνοιας. Ο ίδιος φέρεται πρόσφατα από Χριστιανός που ήταν, να έχει ασπαστεί το Ισλάμ και στα κρατητήρια να έχει μαζί του το κοράνι και να προσεύχεται.

«Άριστοι μαθητές»

Παρά τις άσχημες συνθήκες με τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα και την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι εντυπωσιακό  όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο φροντισμένα και καθαρά ενώ είναι και άριστοι μαθητές. Μάλιστα το ένα κορίτσι πρόκειται να πάρει και αριστείο με μέσο όρο 19,3.

Η έρευνα των Εισαγγελικών αρχών σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς επρόκειτο να συνεχιστεί και χθες. Πάντως ο 48χρονος σατράπης πατέρας οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα και αναμενόταν να παραπεμφθεί στον Ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

 

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ/Π.Γιακουμή

Μοιράσου το άρθρο!