Κοινωνία

20/02/2012 - 07:18

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Ομάδα Άμεσης Συμπαράστασης Νήσου Λεσβου

Η Εθελοντική  Ομάδα Άμεσης Συμπαράστασης Λέσβου, αποτελεί ένα δίκτυο απλών και ενεργών πολιτών που δημιουργείται έχοντας ένα και μοναδικό σκοπό: να συμβάλλει ΑΜΕΣΑ στην επίλυση προβλημάτων επιβίωσης που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας, όπως είναι οι πρωτογενείς ανάγκες σίτισης, στέγασης, φαρμακευτικής βοήθειας/ περίθαλψης, ένδυσης, βιοπορισμού, αλλά και στην επίλυση διαφόρων άλλων δευτερογενών αναγκών που προκύπτουν στην καθημερινότητα μας και μπορούν να χαρίσουν ένα χαμόγελο στον Συνάνθρωπό μας…

Δεν έχει σκοπό να καταλύσει καμία Αρχή, κανένα Ίδρυμα, καμία Οργάνωση, κανένα Φορέα, κλπ. Αντιθέτως, αναλαμβάνει να προωθεί αρκετά από τα προβλήματα των συνανθρώπων μας σε αρμοδίους, παρακολουθώντας από κοντά την επίλυση τους. Να γνωρίζετε ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη κάποιου αλλού να μιλήσει αντί για αυτούς, διότι τους κλείνει το στόμα η Αξιοπρέπεια! Ελάτε λοιπόν με Ανιδιοτέλεια να μπούμε όλοι εμείς μπροστά, ελάτε να απλώσουμε μια χείρα βοηθείας ως σύγχρονοι «Ρομπέν των Δασών», ελάτε να επιτελέσουμε το καθήκον μας ως πολίτες, ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Η αρχή ας γίνει έτσι απλά: όποιος/α γνωρίζει κάποιον συνάνθρωπο μας που χρειάζεται την οποιαδήποτε βοήθεια, ας τον πλησιάσει με το ορθό διακριτικό τρόπο, ας τον ρωτήσει το πρόβλημα εμψυχώνοντας τον/την και στη συνέχεια, ας το αναφέρει στην ομάδα/ δίκτυο, τα μέλη της οποίας θα προσπαθήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα να το επιλύσουν.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να ενεργοποιηθούν, να καλούν στο τηλέφωνο 6945157744 begin_of_the_skype_highlighting            6945157744      end_of_the_skype_highlighting (Σταύρος Μυρογιάννης), τουλάχιστον για την αρχή, ώστε να είναι άμεση η ανταπόκριση μας. Όσοι, λοιπόν, έχουν ρούχα, υποδήματα, κουβέρτες, παιχνίδια, γάλα κουτιού, τρόφιμα μακράς διαρκείας, βιβλία, παιδικά περιοδικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ότι θα είναι χρήσιμο για κάποιον συνάνθρωπό μας (π.χ. προσφορά υπηρεσιών, γευμάτων, κλπ, σε απόρους), μπορούν να το δηλώσουν, ώστε να τους επισκεφτεί αυτοκίνητο της ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για να τα παραλάβει από όπου θέλει και όποια ώρα θέλει ή/και να γίνει οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη συνεννόηση. Για παράδειγμα, κάποια εστιατόρια και ψητοπωλεία προθυμοποιήθηκαν να διοργανώσουν τραπέζι σε άπορους συμπολίτες μας…

Σας ευχαριστούμε όλους που διαβάσατε αυτά τα λίγα λόγια από καρδιάς. Ευχόμαστε τα προβλήματα να είναι ελάχιστα έως μηδαμινά, αν και λίγο δύσκολο… Καλή Δύναμη σε όλους μας!!!!!!

Εδώ και μερικές ημέρες λειτουργεί το Ιστολόγιο της ομάδας, θα υπάρχουν πληροφορίες για όλες τις δράσεις:

http://simparastasi.blogspot.com/

Γίνεται μέλος της ομάδας στο facebook: http://www.facebook.com/groups/simparastasi/

Μοιράσου το άρθρο!