Κοινωνία

24/05/2012 - 16:05

Συναγερμός στη Λέσβο από τις έντονες βροχοπτώσεις

yle="text-align:justify;">Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από το πρωί τη Λέσβο. Εξαιτίας της πολλά σπίτια πλημμύρισαν στους Πύργους Θερμής, Παναγιούδα, Πάμφιλα, Μόρια και στο Ίππειος όπου η κατάσταση από το μεσημέρι μέχρι και αυτή την ώρα είναι αρκετά δύσκολη καθώς από τα νερά του χειμάρρου που διέρχεται το χωριό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και δίκικλα. Αιτία όπως μας είπε από την Πυροσβεστική υπηρεσία τα βουλωμένα φρεάτια που δεν επέτρεψαν στον όγκο του νερού του χειμάρρου να διαφύγει. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης από το πρωί δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για παροχή βοήθεια ενώ προχώρησε στην απάντληση υδάτων σε 10 περιπτώσεις. Επιπροσθέτως από το πρωί συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας καθαρίζουν τα φρεάτια.

ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με εντολή του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Κατράνης, μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη, μετέβησαν μόλις εκδηλώθηκε η σημερινή καταιγίδα που έπληξε κυρίως την περιοχή του τ. Δήμου Ευεργέτουλα και ειδικότερα τη Συκούντα, προς επιτόπια εξέταση της κατάστασης από τη νεροποντή και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας. Εστάλησαν από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό, χωματουργικά μηχανήματα, εξοπλισμός και εργάτες του Δήμου Λέσβου.

Εξάλλου, γύρω στις 5:30 σήμερα το πρωί, νεροποντή έπληξε τις περιοχές των κοινοτήτων Παναγιούδας, Παμφίλων, Θερμής, Μεριάς και Αφάλωνα. Επιτόπου έσπευσε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου για θέματα  Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη, συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Σωτήρης Μαρινάτος, με κατάλληλα μηχανήματα και εξοπλισμό, όπως και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια, στην εν λόγω περιοχή.

Δυστυχώς, επισημάνθηκαν λάθη και παραλείψεις από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Μοιράσου το άρθρο!