Κοινωνία

11/10/2011 - 15:09

Συναντήσεις Δημάρχου με ειδικούς επιστήμονες από το "Συνήγορο του Πολίτη"

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος υποδέχθηκε σήμερα,Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011, στο γραφείο του, στο Παλιό Δημαρχείο, τέσσερις ειδικούς επιστήμονες από την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Progress» που αφορά την υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων και σχετικών με την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι ειδικοί επιστήμονες του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συνήγορου του Πολίτη κα Ευαγγελία Μαρκάκη, κα Σαπφώ Χατζηράλλη και κα Ελένη Κουτρούμπα και ο ειδικός επιστήμονας του Κύκλου Κοινωνικής Προστασίας του Συνήγορου του Πολίτη κ. Αριστείδης Αλέστας ενημέρωσαν για το πρόγραμμα αυτό τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αναστασία Αντωνέλλη που συμμετείχε στη συνάντηση και ζήτησαν να ενημερωθούν με τη σειρά τους σε σχέση με τους λαθρομετανάστες και για την κατάσταση που επικρατεί με τους ΡΟΜΑ.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε τη δική του εμπειρία σχετικά με τις δυσκολίες και τα μέτρα που είχαν ληφθεί αρχικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών, καθώς ο ίδιος ο Δήμαρχος, όταν ξεκίνησε το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας, ήταν τότε Νομάρχης Λέσβου. Επίσης, η κα Αντωνέλλη ενημέρωσε για την πρόθεση του Δήμου Λέσβου να δημιουργήσει καινούργιο καταυλισμό για τους τσιγγάνους, ενώ, όπως είπε, ήδη υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για επανένταξη των τσιγγάνων σε σχέση με την εκπαίδευση. Τέλος, ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη, τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα. Οι εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και την κα Αντωνέλλη για την παροχή κάθε πληροφορίας που ζητήθηκε στη γόνιμη αυτή  συνεργασία.

            Σημειώνεται ότι οι ειδικοί επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη θα επισκεφθούν, επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Progress» το Ηράκλειο, τη Λαμία, την Αμαλιάδα , το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Ξάνθη.

Μοιράσου το άρθρο!