Κοινωνία

29/09/2011 - 19:44

Συνάντηση Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη με "Κυψέλη"

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 το μεσημέρι με τα μέλη του Δ.Σ. του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ «Η ΚΥΨΕΛΗ». Στη συνάντηση συμμετείχε και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη. Τα μέλη του Δ.Σ. ενεχείρισαν στον Δήμαρχο υπόμνημα με διάφορα αιτήματα, τα οποία αφορούν τη σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία (το οποίο επισυνάπτεται), τα οποία δημιουργούνται από τις κυβερνητικές αποφάσεις που πλήττουν, βέβαια, όλο τον ελληνικό λαό, τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και πολύ περισσότερο τα άτομα με αναπηρίες. Κατά τη συζήτηση, η οποία έγινε σε φιλικότατο κλίμα, ο Δήμαρχος συμφώνησε και υιοθέτησε απόλυτα τα αιτήματα αυτά και δεσμεύτηκε να ενεργήσει αμέσως προς την Κυβέρνηση τα δέοντα, ώστε να απαλλαγούν, με τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, τα ΑΜΕΑ από τις εξοντωτικές και άδικες οικονομικές επιβαρύνσεις που τους έχουν επιβληθεί. Το δε υπόμνημα αυτό δεσμεύτηκε να το καταθέσει προς συζήτηση στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ «Η ΚΥΨΕΛΗ» ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συναντίληψη και την ευαισθησία που επέδειξε.

------------------------------

Συνάντηση στο γραφείο του, με πολίτες και εκπροσώπους της «Κυψέλης» που στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους για τα μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση στους πολίτες με αναπηρία, επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είχε σήμερα  29-9-2011 το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης.

 Ο κ. Βερβέρης άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερησίας Φροντίδας για Α.με.Α η «Κυψέλη» και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως η Περιφέρεια, θα σταθεί αρωγός υποστηρίζοντας τις θέσεις των Α.με.Α στους τομείς αρμοδιότητάς της.

Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε: «Πιστεύω ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, η υποστήριξη αδύναμων κοινωνικών ομάδων, αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Τα Α.με.Α θα πρέπει όχι μόνο να εξαιρεθούν από οριζόντιες πολιτικές περικοπών δαπανών, αντιθέτως πρέπει να προστατευτούν αφού και το οικογενειακό τους περιβάλλον δέχεται συνεχώς πιέσεις.».

Μοιράσου το άρθρο!