Κοινωνία

27/11/2012 - 15:20

Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα Βορειοδυτικής Λέσβου: αίτηση ακύρωσεις για ΔΟΥ Καλλονής, νέες κινητοποιήσεις

Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα Βορειοδυτικής Λέσβου

 Συνεδρίασε χθες 26/11/2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΠ Καλλονής, υπό την προεδρία των Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομου και του Δημάρχου Λέσβου κ. Δημ.Φ. Βουνάτσου, η επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Λέσβου με θέματα:
1.    Άσκηση ομαδικής αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ κατοίκων και φορέων της Λέσβου, της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών για την κατάργηση αρκετών Δ.Ο.Υ μεταξύ των οποίων η Δ.Ο.Υ Καλλονής, καθώς επίσης και αίτηση για αναστολή εφαρμογής της, μέχρι την εκδίκαση.

2.    Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων

Στη συζήτηση που ακολούθησε ενημερώθηκε η επιτροπή για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει εκ μέρους της Δημοτικής αρχής και για την άσκηση αίτησης ακύρωσης της απόφασης εκ μέρους του Δήμου Λέσβου. Ακολούθησε συζήτηση για την αναγκαιότητα άσκησης ένδικων μέσων από τους φορείς και τους κατοίκους , αλλά την ανάγκη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων της από αποφάσεις όπως είναι το κλείσιμο της ΔΟΥ και του ΙΚΑ στην Καλλονή που θα  επιφέρουν πολλά δεινά  στην περιοχή κοντά στα ήδη συντελεσθέντα. Στη συζήτηση τονίστηκε η διάθεση της Δημοτικής Αρχής να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλάι των κατοίκων και να  συμπαρίσταται με όποιον τρόπο προταθεί.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
•    Η άσκηση αίτησης ακύρωσης της Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με την οποία καταργείται η Δ.Ο.Υ Καλλονής  από κατοίκους και φορείς της Λέσβου με ταυτόχρονη κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσής της.
•    Πραγματοποίηση Λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του νησιού μας την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στην Καλλονή
•    Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προτάθηκαν θα συνεκτιμηθούν με όσες προταθούν στη Λαϊκή συνέλευση, όπου θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Η Επιτροπή καλεί τους κατοίκους σε όλο το νησί να πάρουν μέρος τόσο στη Λαϊκή συνέλευση όσο και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

Μοιράσου το άρθρο!