Κοινωνία

31/07/2012 - 16:27

Συνεχίζονται το Σεπτέμβριο τα δωρεάν σεμινάρια από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Lesvosnews

&n

bsp;

Την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 11.00 πμ – 14.00 μμ, στο Κτίριο Γεωγραφίας- Λόφος Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο -προς Γενικό Πληθυσμό- με τίτλο Χρηματοπιστωτικό σύστημα & Οικονομική Κρίση και εισηγητή τον κ. Αριστείδη Σάμιτα, Επίκουρος Καθηγητής ΤΔΕ-ΠΑ. Η συμμετοχή του κοινού ήταν σημαντική και το επίπεδο των συμμετεχόντων, υψηλό, το οποίο φάνηκε, μετά το πέρας των διαλέξεων της κάθε ημέρας, όπου ακλουθούσε συζήτηση-απορίες.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης “Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου” και ειδικότερα, της Δράσης 4 «Εκπαίδευση και Υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες» και έχει ως στόχο να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη συστηματική  εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους. 
 
Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων- χωρίς κόστος συμμετοχής, θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012, με δύο σεμινάρια με πιο εξειδικευμένα θέματα που θα αφορούν τα Στελέχη Επιχειρήσεων-Επιχειρηματίες και τα Στελέχη Αυτοδιοίκησης. Ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων, θα υλοποιηθεί μέσα στο 2012 και θα αποτελείται από τουλάχιστον τρία σεμινάρια προς: α. Γενικό Πληθυσμό, β. Στελέχη Επιχειρήσεων-Επιχειρηματίες και γ. Στελέχη Αυτοδιοίκησης.
Οι ανακοινώσεις των σεμιναρίων θα γίνονται μέσω του website: http://top.seminaria.aegean.gr/
Προτάσεις σχετικά με ανάγκες κατάρτισης- θέματα για μελλοντικά σεμινάρια και διευκρινιστικές ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο email pns4@aegean.gr.
 
--------------------------------
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 28/7 ο πρώτος (Α’) κύκλος σεμιναρίων επιμόρφωσης του Γενικού Πληθυσμού των νησιών του Αιγαίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης “Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου” και ειδικότερα της Δράσης 4 «Εκπαίδευση και Υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες» και έχει ως στόχο να συμβάλλει  στη συστηματική  εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού των τοπικών κοινωνιών. Το έργο υλοποιείται και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) και στα επιμέρους νησιά είχε την υποστήριξη των συνεργατών των τοπικών γραφείων της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.).

Το σεμινάριο  με θέμα «Χρηματοπιστωτικό σύστημα & Οικονομική Κρίση», συνολικής διάρκειας 6 ωρών, πραγματοποιήθηκε  και στα έξι νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα σε  Χίο (13-14/7), Σάμο (13-14/7), Ρόδο (20-21/7), Λήμνο (20-21/7), Μυτιλήνη (24-25/7) και Σύρο (27-28/7). Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Αριστείδης Σάμιτας και κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος, μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Συνολικά  συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας & τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσου όρου ηλικίας 35 ετών. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν έντονο, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση των διαλέξεων σε όλα τα νησιά

 Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει δύο ακόμη σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2012 και τα οποία απευθύνονται σε Στελέχη Επιχειρήσεων και Στελέχη Αυτοδιοίκησης.

Τις ανακοινώσεις σχετικά με αυτά τα δύο σεμινάρια, όπως και τις  προκηρύξεις για συμμετοχή σε σεμινάρια επόμενων κύκλων μπορείτε να τις βρίσκετε στην ιστοσελίδα της Δράσης 4: http://top.seminaria.aegean.gr/

Προτάσεις σχετικά με ανάγκες κατάρτισης- θέματα για μελλοντικά σεμινάρια και διευκρινιστικές ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο email: pns4@aegean.gr.

 

 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!