Κοινωνία

26/08/2015 - 07:02

Συνεργασία "Συνύπαρξης" με γερμανικές οργανώσεις για βοήθεια στους πρόσφυγες

Τα μέλη της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ» και εθελοντές από το «ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν  την περασμένη εβδομάδα με εκπροσώπους  γερμανικών φιλανθρωπικών οργανώσεων σε διάφορες δράσεις ανακούφισης των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στην Λέσβο.

Συγκεκριμένα ο Μυτιληνιός στην καταγωγή Κώστας Ελευθεριάδης και η σύζυγός του Ιωάννα Ζαχαράκη, δημ. σύμβουλος στην πόλη Ζόλιγκεν και αντιπρόεδρος Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, ευρισκόμενοι για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί μας  ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα των χιλιάδων εδώ προσφύγων και κινητοποίησαν οργανώσεις στην Γερμανία.

Ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα :

-- Το Κοινωνικό ίδρυμα για πρόσφυγες που δραστηριοποιείται στην Γερμανία με την εποπτεία του ΟΗΕ.

 --Το Διακονικό  Ίδρυμα Ζόλιγκεν, όπου δραστηριοποιείται ο Κ. Ελευθεριάδης  και η σύζυγός του Ι. Ζαχαράκη. 

 -- Το ίδρυμα KEPPLER- RWL- Diakonie Dusseldorf, με την πρόεδρό του Heike Muller – Keppler, η οποία ήλθε επί τούτου στο νησί.

Οι  εκπρόσωποι των ως άνω γερμανικών  οργανώσεων επισκέφθηκαν του χώρους παραμονής προσφύγων και μεταναστών (Μόρια, Καρά- τεπέ, ΠΙΚΠΑ, Μόλυβος Λιμάνι Μυτιλήνης κ.α.)και πρόσφεραν εφόδια πρώτης ανάγκης (νερά , φρούτα ,μπισκότα κλπ), ναύλωσαν 10  λεωφορεία για μετακινήσεις  από τον Μόλυβο στην Μυτιλήνη, ώστε να γλυτώσουν την πεζοπορία εκατοντάδες πρόσφυγες, αγόρασαν και διέθεσαν τρόφιμα αξίας 2,500 ευρώ για να παρασκευαστεί φαγητό στον Καράτεπέ, αγόρασαν 2 πλυντήρια και μία ηλεκτρική κουζίνα για τις ανάγκες του ΠΙΚΠΑ και κάλυψαν άλλες άμεσες ανάγκες (όπως υπόστεγα,  εξωραϊσμούς  κοινόχρηστων χώρων) κ.α.   Ακόμη  υποσχέθηκαν μόλις επιστρέψουν στην Γερμανία να κινητοποιήσουν κι άλλες οργανώσεις ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον  για ανακουφιστικές, υπέρ των προσφύγων,  δράσεις στη Λέσβο.

Η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» που εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται με το  Διακονικό  Ίδρυμα Ζόλιγκεν  αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει  δημόσια τους γερμανούς εθελοντές και τις οργανώσεις τους .

Μοιράσου το άρθρο!