Κοινωνία

12/03/2013 - 14:08

Συνεργασία του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με το ΛΟΙΑΘ

Συνεργασία του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με το ΛΟΙΑΘ

Συνεργασία του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με το ΛΟΙΑΘ

Ενθουσιασμός, απορίες, χαμόγελα και πολύ όρεξη για παιχνίδι ήταν οι πρώτες αντιδράσεις μιας παρέας… μικρών πειρατών στην πρώτη τους γνωριμία με ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου optimist.  Αν και η μόνη ομοιότητα του optimist με ένα πειρατικό είναι πως και τα δύο κινούνται με τον αέρα, αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους μικρούς από το «πειρατικό τσούρμο» της 3ης Αγέλης Λυκοπούλων Μυτιλήνης να παίξουν και να γνωρίσουν, ταυτόχρονα, το Ολυμπιακής κατηγορίας ιστιοπλοϊκό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΛΟΙΑΘ με το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης  πραγματοποιήθηκε στην προσκοπική Εστία, στο Μακρύ Γιαλό παρουσίαση του αγωνιστικού  ιστιοπλοϊκού σκάφους τύπου optimist στα Λυκόπουλα του Συστήματος. Για της ανάγκες της παρουσίασης ένα optimist μεταφέρθηκε και στήθηκε στις προσκοπικές εγκαταστάσεις. Συνδυάζοντας τη γνώση με το παιχνίδι τα μικρά Λυκόπουλα διδάχθηκαν για τα διάφορα μέρη του σκάφους και τις λειτουργίες τους, ενώ άντλησαν πληροφορίες για το χειρισμό του και τις διάφορες πλεύσεις ανάλογα με τον αέρα (όρτσα, πρίμα κτλ.).

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί το ΛΟΙΑΘ και τα μέλη του Κατερίνα Μαζιώτη, Αλέξανδρο Γιανόπουλο και Ηλία Μαραβά που συμμετείχαν στο εγχείρημα. Αυτήν την προσπάθεια που εντάσσεται στη  συνεχή  προσπάθεια του ΛΟΙΑΘ για την προώθηση και την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού σε όλες τις ηλικίες.

Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα με στόχο τόσο τα Λυκόπουλα όσο και οι Πρόσκοποι να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας και της χρήση των optimist.     

Μοιράσου το άρθρο!