Κοινωνία

23/04/2019 - 18:32

Συνεργασία του Συλλόγου ΟΛΚΟΣ με τον Διεθνή Ρωσόφωνο Σύλλογο «Ελπίδα» Μυτιλήνης

Άμεση ανταπόκριση έδειξε ο Διεθνής Ρωσόφωνος Σύλλογος  Ελπίδα με έδρα τη Μυτιλήνη στο κάλεσμα για συνεργασία μεταξύ συλλόγων που έγινε από τη Χαρά Ζήκα, πρόεδρο του Συλλόγου ΟΛΚΟΣ (Φίλοι Επιστήμης και Πολιτισμού).   

Η Anya Fanina, πρόεδρος της Ρωσόφωνης Μυτιλήνης δήλωσε: «Ο Σύλλογός μας έχει ως στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών μας που ζουν σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και την παρουσίαση της ιστορικής μας ταυτότητας μέσα από τα ήθη και έθιμά μας, τα οποία κάνουμε γνωστά στην τοπική κοινωνία. Ευαισθητοποιηθήκαμε από την προσφορά του Ολκού σε άπορες οικογένειες  και θελήσαμε να προσφέρουμε κι εμείς όσα μπορούμε σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Έτσι, στολίσαμε  με μεράκι και αγάπη πασχαλινές λαμπάδες και τις δώσαμε σε παιδιά άπορων οικογενειών.»

Η Χαρά Ζήκα πρόσθεσε: «Είναι ωραίο να γίνονται συνέργειες και πράξεις αγάπης. Θα έχουμε συνεργασία και πιστεύω ότι τα μικρά βήματα οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές. Ξεκινήσαμε με τις πασχαλινές λαπάδες αλλά ήδη συζητήσαμε για κάποιες δράσεις που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε και θα έχουν ουσιαστική συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη  του τόπου μας». 

Στη φωτογραφία αριστερά είναι η Anya Fanina, στο κέντρο η Χαρά Ζήκα και δεξιά η Vikulia Jemeljanova-Καραμάνου, αντιπρόεδρος του Ρωσόφωνου Συλλόγου.

Μοιράσου το άρθρο!