Κοινωνία

20/07/2015 - 15:10

Σύσκεψη με θετικά αποτελέσματα για την περίθαλψη των μεταναστών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη στην οποία παρευρέθηκαν  υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο Διευθυντής του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης καθώς και εκπρόσωποι των φορέων Ύπατης Αρμοστείας, Ερυθρού Σταυρού, ΕΚΑΒ, ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ, Γιατροί χωρίς σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Μυτιλήνης και Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Στο Γενικό Γραμματέα ετέθησαν τα εξής θέματα:

  • Η μεταφορά του VΑΝ, που διατέθηκε στο Δήμο Λέσβου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο χώρο του  Κολυμβητηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν Κέντρο Ενημέρωσης των μεταναστών καθώς και διαχείρισης ιατρικών περιστατικών. Ο Γενικός Γραμματέας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λέσβου , τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον Υπολιμενάρχη Μυτιλήνης και άλλους αρμόδιους φορείς, και δόθηκε άμεσα η εντολή της μεταφοράς του VAN  στον εν λόγω χώρο.
  • Από τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του επί 24 ωρου βάσης προκειμένου να συνδράμει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των μεταναστών.      
    Ο κ. Γενικός επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Νικ. Καρβούνη ο οποίος δέχθηκε την εισήγησή του και σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ θα δοθεί λύση στο θέμα.
    Επίσης έθεσε το θέμα της έλλειψης διερμηνέων. Ο κ. Νικ. Καρβούνης ανέλαβε να δώσει λύσει σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας και τον εκπρόσωπο της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ.
    Τέλος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και του έθεσε το θέμα της υπογραφής σύμβασης με δύο ή περισσότερους γιατρούς που θα προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος,  για το χώρο υποδοχής στο χώρο του Κολυμβητηρίου, τη δαπάνη των οποίων θα καλύψει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Επίσης συζητήθηκαν και διάφορα επείγοντα θέματα που αφορούν τους μετανάστες και δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες.

Μοιράσου το άρθρο!