Κοινωνία

17/12/2014 - 12:58

Τα παιδιά της Μυτιλήνης στέλνουν γράμματα στον Αη-Βασίλη

Γράμματα που προορίζονται για τον Άι-Βασίλη μπορούν και φέτος να παραδώσουν στα ΕΛΤΑ Μυτιλήνης τα μικρά παιδιά.
Το ειδικό γραμματοκιβώτιο που έχει στηθεί έξω από το υποκατάστημα στην οδό Βουρνάζων, δέχεται καθημερινά τα γράμματα δεκάδων παιδιών και αν ο φάκελος γράφει τη διεύθυνση του αποστολέα, τότε οι «βοηθοί» του Άι-Βασίλη απαντούν στους μικρούς του φίλους με ένα γράμμα γεμάτο συγκίνηση και ευχές.
 
Τα γράμματα στο Άγιο Βασίλη δε χρειάζονται γραμματόσημο και είναι μια προσφορά των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα μικρά παιδιά. Άλλωστε, στην απάντησή του ο Άγιος Βασίλης καλεί τους μικρούς του φίλους να συνεχίσουν να τον αγαπούν και να πιστεύουν σε αυτόν ακόμα και αν κάποιος τούς πει πως πρόκειται για ένα άπιαστο όνειρο.
 
Εδώ και 20 χρόνια…
Για 20 ολόκληρα χρόνια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κρατούν ζωντανή τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη».
Και φέτος, ειδικά γραμματοκιβώτια έχουν στηθεί έξω από κάθε κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα και δέχονται τα γράμματα των μικρών παιδιών προς το δημοφιλή άγιο. Κάθε χρόνο φεύγουν από τη Μυτιλήνη πάνω από 350 γράμματα μικρών παιδιών, με τα οποία ζητούν τα πολυπόθητα χριστουγεννιάτικα δώρα.
Τις προηγούμενες ημέρες, παιδιά από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης μαζί με τους δασκάλους τους προσήλθαν στο Ταχυδρομείο και έριξαν στο γραμματοκιβώτιο τα δικά τους γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη.
Συνολικά σε όλη τη χώρα, μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αποσταλεί πάνω από 100.000 γράμματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν απαντηθεί.
Τα γράμματα τα παραλαμβάνει η Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων και φροντίζει να αποσταλούν οι απαντήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να αναγράφεται η διεύθυνση του αποστολέα στο φάκελο που ρίχνουν τα μικρά παιδιά στο γραμματοκιβώτιο του Άι-Βασίλη.
Το 2012, μάλιστα, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν σε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα και συγκινητική έκδοση με ορισμένα από τα γράμματα που έστειλαν παιδιά. Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων υπάρχει και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Μυτιλήνης, για όσους θέλουν να το προμηθευτούν.
 
Ανταπόκριση
Πρόκειται καθαρά για μια ανταπόκριση των ΕΛΤΑ σε όλους αυτούς που θέλουν τις γιορτινές μέρες να επικοινωνήσουν, να «μιλήσουν», να καταθέσουν τις επιθυμίες και τις σκέψεις τους, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη δράση και διευκρινίζεται πως αυτή η διαδικασία είναι μια ακόμη έκφραση του κοινωνικού ρόλου του Ταχυδρομείου.
Ο διευθυντής των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης, Ευάγγελος Σάκης, μιλώντας στο «Ε» είπε: «Ο ρόλος και η λειτουργία των ΕΛΤΑ εδώ και 183 χρόνια, το δέσιμο και οι στενές σχέσεις που έχει οικοδομήσει το Ταχυδρομείο με την ελληνική κοινωνία, εκφράζεται απόλυτα σε αυτήν τη δράση.
Είμαστε κοντά και δίπλα σε όλους τους πολίτες, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές τις Ελλάδος, και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.
Μάλιστα καλούμαστε να παίξουμε πραγματικά το ρόλο του Άι-Βασίλη, αφού εμείς παραδίδουμε τα δώρα από νονούς, γονείς, θείους κ.τ.λ. σε παιδιά που βρίσκονται μακριά από αυτούς. Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και να πω στα μικρά παιδιά πως τα περιμένουμε με τα γράμματά τους στον Άι-Βασίλη».
 
 
 
Και γραμματόσημα που λένε κάλαντα
 
Γραμματόσημα που ψάλλουν τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα μέσω γραμμωτού κώδικα (QRC) διατίθενται στα ΕΛΤΑ, που είναι μάλιστα και αυτοκόλλητα. Πρόκειται για τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Χριστούγεννα των Παιδιών», σε τευχίδια των 10 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων, για αλληλογραφία εσωτερικού ή εξωτερικού.
Τα γραμματόσημα περιλαμβάνουν γραμμωτό κώδικα τεχνολογίας δύο διαστάσεων, τον οποίο μπορούν να «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας.
Σκοπός είναι μαζί με την αλληλογραφία να ταξιδέψουν τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο. Τα κάλαντα στη σειρά γραμματοσήμων «Χριστούγεννα των Παιδιών» ψάλλει η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στα ΕΛΤΑ διατίθενται και γιορτινές ευχετήριες κάρτες.
Οι συσκευασίες είναι των πέντε τεμαχίων και διαθέτουν φάκελο με προπληρωμένο τέλος.
 
 
πηγη: Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!