Κοινωνία

07/07/2020 - 13:46

Τελικά υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας; Τι θα γίνει όταν επανέλθουν οι ροές;

Ερωτήματα από τους κατοίκους της περιοχής

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Περιφερειάρχης διαμηνύει: «Καμία νέα δομή-πλήρης αποσυμφόρηση- κλείσιμο υπαρχουσών δομών».

 

Αν υπολογίσουμε ότι με το καλύτερο δυνατό σενάριο μπορούν να μεταφέρονται 1.500 άτομα το μήνα κατά μέσο όρο (όπως είπε σε προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός…μαζί με πολλά άλλα που δεν τήρησε), τότε αυτό σημαίνει ότι ο παράνομος καταυλισμός και το ΚΥΤ της Μόριας (που έχουν περίπου 15.000 άτομα) θα αδειάσουν σε 10 μήνες υπό ιδανικές συνθήκες και σε άλλους 2 μήνες θα αδειάσουν και οι υπόλοιπες 4 μικρότερες δομές της Μυτιλήνης.

 

Παρακαλούμε τον κ. Περιφερειάρχη και όσους αυτοδιοικητικούς συμφωνούν στη γραμμή αυτή να μας απαντήσουν στα παρακάτω με γνώμονα το ρεαλισμό:

- Τι θα ισχύσει αν σταματήσουν τα μέτρα φύλαξης για τον κορωνοιό και επανέλθουν οι ροές;

- Πώς μπορούν να μας διασφαλίσουν ότι ροές δεν θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες και δεν θα υπάρξουν ξανά στο μέλλον;

- Προτείνουν στους κατοίκους των χωριών μας να συνεχίσουν να σηκώνουν  το βάρος όλης της Λέσβου (και όχι μόνο) για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα;

- Προτείνουν τη συνέχιση της λειτουργίας των υπόλοιπων 4 δομών μέσα  και έξω από τη Μυτιλήνη;

- Ποιο είναι το σχέδιο και τα χρονοδιαγράμματά τους και βάσει ποιας λογικής;

 

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσουν με σαφήνεια, ειλικρίνεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια καθότι εμείς σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης που χτύπησε τη Λέσβο εδώ και πέντε χρόνια. 

 

 

Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων

 

Μοιράσου το άρθρο!