Κοινωνία

20/06/2012 - 18:49

To θαύμα έγινε: έρχεται ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Μυτιληνης

Επιτέλους φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος το πολυετές σίριαλ της αγοράς νέου αξονικού τομογράφου, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Μετά από αρκετά χρόνια και την εναλλαγή πολλών διοικήσεων και κυβερνήσεων, το πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού μας για την απόκτηση ενός αξιοπρεπούς σύγχρονου μηχανήματος, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών στο Βοστάνειο, φαίνεται ότι βαίνει προς ικανοποίηση.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης - Λήμνου Δημήτρης Κατσιφαράκης, το έργο συμβασιοποιήθηκε και το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, το μηχάνημα θα έρθει στο νησί.

«Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο της εταιρείας Philips, ο οποίος θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο νοσοκομείο. Σύντομα, ελπίζω μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την απόκτηση του μαγνητικού τομογράφου. Έτσι, οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να απευθύνονται σε ιδιώτες για να εξυπηρετηθούν, αλλά θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις μέσα στο νοσοκομείο».

πηγη: Δημοκράτης

Μοιράσου το άρθρο!