Κοινωνία

02/07/2012 - 13:50

Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στο Μόλυβο

yle="text-align:center;"> 

    

 

    Ο  Φορέας Τουρισμού Μολύβου από τις αρχές του μήνα υλοποιεί ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για τα δεδομένα της περιοχής. Είναι το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που εντάχθηκε με προϋπολογισμό 163.000 € και με το οποίο έχει προσλάβει 50 εργαζομένους για πέντε μήνες και αυτή την στιγμή απασχολούνται στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και οι 50.

Το πρόγραμμα εκτελείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου βάση μνημονίου που έχει υπογραφεί σύμφωνα με το πρόγραμμα και η οποία παρέχει όλα τα μέσα που χρειάζονται για την υλοποίησή του (μηχανήματα, εργαλεία, εξοπλισμό για γραμματειακή υποστήριξη κλπ).

     Στο πρώτο σκέλος των δράσεων που αφορά τον τομέα της καθαριότητας και της αντιπυρικής προστασίας, έχουν προσληφθεί 2 Περιβαλλοντολόγοι και 38 Εργάτες καθαριότητος και οι δράσεις αφορούν τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής, δρόμων, ακτών, ποταμών, μονοπατιών, παραλιών, καλλωπισμός χώρων κλπ.

      Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου,  μέσα στον οικισμό, σε κεντρικούς δρόμους προς ξενοδοχεία, σε παραλίες και οικισμούς της περιοχής (Πέτρα, Μόλυβο, Σκαμιά, Άναξο κλπ) και ιδιαίτερα σε χώρους με έντονο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Οι παρεμβάσεις αφορούν καθαρισμό και κόψιμο χόρτων, βαψίματα και αναβαθμίσεις χώρων, καλλωπισμό και αντιπυρική προστασία.

Ακόμη παρέχουμε βοήθεια στην λειτουργία του κάμπινγκ, των ιαματικών πηγών και σε διάφορα προβλήματα καθημερινότητας της δημοτικής ενότητας Μήθυμνας ( καθαρισμός δημοτικών τουαλετών, καθαρισμός καμπίνες και τουαλέτες πλαζ, βοήθεια σε επιδιορθώσεις και ασφαλτοστρώσεις, κλπ).

     Στο επόμενο διάστημα οι δράσεις στον τομέα αυτό θα επεκταθούν σε όλο το οδικό δίκτυο προς Καλλονή και Μανταμάδο, σε αλσύλλια της περιοχής, ποτάμια, απομακρυσμένες ακτές κλπ. ενώ το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου σχεδιάζεται η διάνοιξη και σηματοδότηση μονοπατιών, ποδηλατικών διαδρομών και χώρων με ιδιαίτερη πολιτιστική και τουριστική αξία.

     Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά τον Συντονισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων και την γραμματειακή υποστήριξη του Φορέα και έχουν προσληφθεί 1 άτομο Πολιτισμικής Τεχνολογίας, 1 Εικαστικών τεχνών και 8 Συντονιστές εκδηλώσεων και οι δράσεις αφορούν την οργάνωση ενός πλούσιου προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας –Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Πολιτιστικό σύλλογο Παραδοσιακών Χορών, τον Σύλλογο Κυρίων και Δίδων Μήθυμνας.

    Ακόμη υλοποιείται η επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης της Μήθυμνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό  Παιδείας –Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, υποστηρίζουμε την καθημερινή δωδεκάωρης λειτουργία του δημοτικού τουριστικού γραφείου ενημέρωσης επισκεπτών σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας  και την λειτουργίας της ιστορικής βιβλιοθήκης της Μήθυμνας.

     Συγχρόνως ο Φορέας με τα άτομα αυτά οργανώνει μια σειρά από ενέργειες και δράσεις που αφορούν την προβολή της περιοχής. Οργάνωση διαφημιστικής προβολής, φυλλάδια ενημέρωσης επισκεπτών, δικτύωση, κλπ.

     Ήδη οι πρώτες εντυπώσεις από την υλοποίηση του προγράμματος είναι αισθητές στον Μόλυβο και την ευρύτερη περιοχή.

     Η συνεργασία του φορέα με την περιφέρεια που υποστηρίζει το πρόγραμμα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια καθώς και με όλους τους φορείς Αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Αντιδημάρχους Δήμου Λέσβου, Αρχαιολογική υπηρεσία, Προέδρους και Συμβούλους τοπικών Συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής, Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. παιδείας, πολιτισμού Δήμου Λέσβου, Δημοτικούς Συμβούλους, Συλλόγους κλπ) είναι πολύ καλή και σημαντική για να μπορέσουμε μέσω του προγράμματος που εκτελεί ο φορέας και την θετική συνδρομή τους σε αυτή την προσπάθεια, να  αναβαθμίσουμε συνολικά την περιοχή.

 

Μοιράσου το άρθρο!