Κοινωνία

07/06/2012 - 14:36

Τράπεζα αίματος και δωρεά οργάνων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ign="center">ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 Δωρεά Ζωής: Τράπεζα αίματος, δωρεά οργάνων

 

Στη χώρα μας, η ανεπάρκεια σε αίμα που συχνά καταλήγει σε έλλειψη καθώς και η μη εξοικείωσή μας -αν όχι η προκατάληψη- αναφορικά με τη δωρεά οργάνων έχει ως άμεσο και οδυνηρό αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Η πραγματικότητα αυτή μπορεί να ανατραπεί μόνο εφόσον όλοι μας κατανοήσουμε τη σημασία της προσφοράς στο συνάνθρωπό μας, της προσφοράς μας ουσιαστικά στη συνέχιση της ζωής.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει ιδρύσει «Τράπεζα Αίματος και Παραγώγων Αυτού» με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μελών, γεγονός που γεννά την ελπίδα ότι, κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, θα είναι δυνατό να καλύπτονται όλες οι ανάγκες σε αίμα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και οι συγγενείς τους.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην υπ’αριθμ. 14/17-05-2012 συνεδρίασή της, μετά από εισήγηση του κ. Πρύτανη και με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες της χώρας τόσο σε προσφορά αίματος όσο καθώς και σε δωρητές οργάνων και ιστών, ομόφωνα αποφάσισε να παροτρύνει όλες τις συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και δωρητές οργάνων, προσφέροντας με αλτρουισμό και γενναιοδωρία το ύψιστο αγαθό της ζωής στον συνάνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων: http://www.eom.gr/


Μοιράσου το άρθρο!