Κοινωνία

16/10/2015 - 12:09

"Τρέχει" ο Δήμος Λέσβου για τα Προνοιακά Επιδόματα - Ευχαριστίες από Αν. Αντωνέλλη

trong>Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει τα εξής:

        Εστάλησαν εχθές, 15/10, από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας, οι καταστάσεις των δικαιούχων για την πληρωμή των Προνοιακών επιδομάτων των Δημοτών μας. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των καταστάσεων στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών είναι η 23 Οκτώβρη. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που  ελέγχεται ο μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών που απαιτούνται,  γίνεται η  σύνταξη και η αποστολή των καταλόγων, νωρίτερα απ’ ότι απαιτείται.

 

 Για το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, οι δικαιούχοι Προνοιακών επιδομάτων  του Δήμο μας είναι 1339. Πιο συγκεκριμένα αυτά αφορούν επιδόματα για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων: 494 επιδόματα βαριάς αναπηρίας, 270  τυφλότητας, 218  απροστατεύτων παίδων,  150 βαριάς νοητικής καθυστέρησης, 56  αιματολογικών νοσημάτων, 55 κωφαλάλων, 92 παραπληγικών-τετραπληγικών-ακρωτηριασμένων, 2 ομογενών και 2 χανσενικών. 

Το ποσό το οποίο θα καταβληθεί για την πληρωμή τους είναι 892.011,82 ευρώ, με απαίτηση καταβολής  από το αρμόδιο Υπουργείο 884.289,39 ευρώ.

Ως πολιτική προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας  και  του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας, και επειδή «οι καιροί είναι πονηροί», ας αφήσουμε δε ότι τα μπόνους παραγωγικότητας, δυστυχώς για το Ελληνικό Δημόσιο είναι «όνειρα θερινής νυκτός», άρα το μόνο που μένει η ηθική επιβράβευση, θεωρώ υποχρέωση μου να τονίσω ότι  είμαι υπερήφανη για την αποδοτικότητα, την ευσυνειδησία και τελικά την κοινωνική ευαισθησία, των εργαζομένων  σε έναν τόσο αναγκαίο τομέα του Δήμου μας, αυτόν της Κοινωνικής Πολιτικής. Τους ευχαριστώ όλους για την άψογη συνεργασία μας, την οποία θα συνεχίσουμε γινόμενοι κάθε μέρα και καλύτεροι, προς όφελος των Δημοτών μας, ως έχουμε καθήκον. 

 

Μοιράσου το άρθρο!