Κοινωνία

16/02/2022 - 16:35

Tρεις ιερείς σε αργία από τον Μητροπολίτη Ιάκωβο

Άλλοι τρεις ιερείς ενοριών της Μητρόπολης Μυτιλήνης που  δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί για τον κορονοϊό τέθηκαν σε αργία από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο ενώ δεν έχει ακόμα επικυρωθεί οριστικά η απόφαση του Σεβασμιότατου και για έναν τέταρτο ιερέα ο οποίος βρίσκεται σε συζήτηση με τον Δεσπότη του

Μετά την πρώτη καμπάνα που έπεσε σε ιερέα την περασμένη εβδομάδα και την συνάντηση που ακολούθησε το Σάββατο στη Μητρόπολη Μυτιλήνης όπου οι εφημέριοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο  είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους σε γιατρούς και να λάβουν απαντήσεις, ο Σεβασμιότατος αποφάσισε να τεθούν σε αργία άλλοι τρεις εκ των οποίων ο ένας σε ενορία της Μυτιλήνης και οι δύο  σε χωριά στη βόρεια πλευρά  μετά τη Θερμή.

Ο εφημέριος για τον οποίο δεν έχει ακόμα ληφθεί οριστικά η απόφαση αργίας αν και το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό ακόμα και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, υπηρετεί σε ενορία σε χωριό του Πλωμαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται αποφάσεις του Σεβασμιότατου και για τουλάχιστον άλλους δύο εφημέριους της Μυτιλήνης ώστε να τεθούν σε αργία καθώς το μήνυμα του Μητροπολίτη Ιακώβου είναι σαφές ότι όσοι από τους πατέρες δεν ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους θέτουν τον εαυτό τους εκτός.

Σημειώνουμε ότι όπως ίσχυσε και με την πρώτη αργία που επιβλήθηκε σε ιερέα την περασμένη εβδομάδα έτσι και τώρα οι τρεις ιέρειες που τέθηκαν σε αργία θα λαμβάνουν κανονικά τις μισθολογικές τους αποδοχές, δεν θα έχουν όμως το δικαίωμα να λειτουργούν.

Τονίζουμε πως μέχρι αυτή την ώρα οι τρεις ιερείς που βρίσκονται “στο κάδρο”  δεν έχουν λάβει τυπικά τα έγγραφα για την αργία τους που σημαίνει ότι συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι και αύριο που αναμένεται να υπογράψει τις αποφάσεις ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης επιστρέφοντας από τη Μονή Υψηλού όπου βρισκόταν για τη χειροτονία Μοναχού. Εάν οι τρεις ιερείς εμβολιαστούν άμεσα τότε δεν θα τεθούν αύριο σε αργία και σε κάθε περίπτωση όποτε κάνουν το εμβόλιο θα επανέλθουν στις θέσεις τους. 

 

 Στρατής Σαμιώτης / Τα ΝΕΑ της Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!