Κοινωνία

23/09/2015 - 16:14

Βοήθεια για τα παιδιά πρόσφυγες - Εθελοντική δράση στη Μυτιλήνη

yle="text-align: justify;">Βοηθάμε κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση…Προσφορά υπηρεσίας και εθελοντικής εργασίας για τη στήριξη των παιδιών προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης.

Οι πρόσκοποι κάνουν πράξη την προσκοπική τους υπόσχεση που  ορίζει «να βοηθούν ΚΑΘΕ  άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση». Υλοποιούν δράση με προσφορά υπηρεσίας και εθελοντικής εργασίας Ενηλίκων Μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με σκοπό την υποστήριξη του έργου των Τοπικών Αρχών, των Κοινωνικών Οργανώσεων και του τοπικού Προσκοπισμού προς τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται και καταφθάνουν στη Λέσβο αλλά και προς την τοπική κοινωνία.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 26 και 27 Σεπτεμβρίου και 3 και 4 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Γενικής Εφορείας των Ελλήνων Προσκόπων και την στήριξη του Δήμου Λέσβου και της οργάνωσης «Médecins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμου».


Ενήλικες βαθμοφόροι των προσκοπικών Συστημάτων της Μυτιλήνης με ενήλικες βαθμοφόρους που θα έλθουν ειδικά για το σκοπό αυτό από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα εργασθούν:

-       Σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσφύγων  στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων του Καρά Τεπέ (Σύριοι πρόσφυγες), στο Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια (μετανάστες άλλων εθνοτήτων εκτός Συρίας) και στο Λιμάνι της Μυτιλήνης.

-       Σε  δράση καθαρισμού και αποκατάστασης όλης της περιοχής στα Τσαμάκια, από τα Μπλόκια και το Άγαλμα της Ελευθερίας έως την παραλία του Απελή και από την πλαζ μέχρι το κάστρο.

Σε όλες τις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν και όσοι άλλοι εθελοντές θα ήθελαν οργανωμένοι ή όχι.

 

Σημείο εκκίνησης η Προσκοπική Εστία στα Τσαμάκια το Σαββάτο 26/09/2015  στις 9 το πρωί.

 

Το πρόγραμμα των δράσεων του διημέρου 3 και 4 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Ταυτόχρονα της δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο και από το πρωί μέχρι το βράδυ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για να υποστηριχθεί η δράση της οργάνωσης «Médecins du Monde Greece - Γιατροί του Κόσμου» στη Λέσβο. Τα φάρμακα αυτά θα συγκεντρώνονται στην Προσκοπική Εστία στα Τσαμάκια από βαθμοφόρους που θα βρίσκονται εκεί.

Συγκεντρώνονται οι παρακάτω κατηγορίες φαρμάκων:

1. Αναλγητικά

2. Αντιβιώσεις παιδικές (εκτός από Amoxil) αλλά και ανηλίκων.

3. Δερματολογικές κρέμες και αλοιφές.

Επίσης συγκεντρώνονται και παιδικά παιχνίδια σε καλή κατάσταση για να δοθούν σε παιδιά που φεύγουν από το νησί με τα πλοία.

Βοηθάμε κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση…Προσφορά υπηρεσίας και εθελοντικής εργασίας για τη στήριξη των παιδιών προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!