Κοινωνία

07/01/2012 - 09:39

Βοήθεια σε μια 15χρονη καρδιά... από την Βρίσα Λέσβου

yle="text-align:justify;">Γράφει: Βαγγελιώ Χρηστίδου/εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Οι Βρισαγώτες συγκεντρώνουν χρήματα για να υποστηρίξουν νεαρό συγχωριανό τους

Ένα νεαρό συγχωριανό τους, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του, προσπαθούν να βοηθήσουν συγκεντρώνοντας χρήματα οι Βρισαγώτες της Λέσβου και της Αθήνας. Πρόκειται για το 15χρονο Βασίλη Δεσποτέλλη, μαθητή του Λυκείου Πολιχνίτου, που τις τελευταίες εβδομάδες δίνει τη δική του μάχη και περιμένει να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Και ο Σύλλογος Βρισαγωτών της πρωτεύουσας έχει ανοίξει ένα δικό του αριθμό λογαριασμού, στον οποίο ο καθένας έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει, όσα μπορεί κι επιθυμεί. 
Ο 15χρονος Βασίλης Δεσποτέλλης, εκδήλωσε λίγο πριν τις γιορτές ζαλάδες και άλλα σωματικά προβλήματα. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο της Αθήνας, αφού βρέθηκε να παρουσιάζει σοβαρές αρρυθμίες.
Σύντομα πρόκειται να υποβληθεί σε ηλεκτροχημική εξέταση, η οποία κοστίζει 8.000 ευρώ, ποσό που η οικονομική στενότητα της οικογένειάς του δεν μπορεί να καλύψει, ούτε είναι γνωστό το εάν μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το ΙΚΑ. Επιπλέον, ο 15χρονος έχει μπει σε λίστα αναμονής για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει πριν περάσουν πέντε μήνες.
Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του Λυκείου Πολιχνίτου, Στρατή Νικέλλη, η υπόθεση είναι ήδη αρκετά γνωστή στη Βρίσα. Ήδη συγκεντρώνονται χρήματα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και με τη στήριξη και άλλων συλλόγων, ενώ σήμερα Πέμπτη, παραμονή των Θεοφανείων, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου θα πουν τα κάλαντα, προκειμένου να διαθέσουν το ποσό που θα μαζέψουν, για να βοηθήσουν το νεαρό Βασίλη.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Βρισαγωτών της Αθήνας έχει ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, για την ενίσχυση της οικογένειας του Βασιλάκη. Ο αριθμός λογαριασμού είναι 724/705553-67 και δίνει τη δυνατότητα σε καθέναν που θέλει, να βοηθήσει με τον τρόπο του.

Μοιράσου το άρθρο!